Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα από το πρωί της Πέμπτης έχει προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές. Ιδιαίτερα στην Αττική, ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τεράστιος, προκαλώντας πολλά προβλήματα, περισσότερο σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας.



Όπως αναφέρει το meteo.gr, στην πόλη της Αθήνας οι βροχές άφησαν περισσότερα από 140 χιλιοστά βροχής σε κάποιες περιοχές προκαλώντας πληθώρα προβλημάτων.



Τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στους σταθμούς Πατησίων (147 χιλιοστά), Αμπελοκήπων (145 χιλιοστά) και Περιστερίου (139 χιλιοστά). Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 χιλιοστό ύψους βροχής αντιστοιχεί σε 1 τόνο νερού ανά στρέμμα, επομένως επί παραδείγματι στην περιοχή των Πατησίων από το πρωί, οπότε ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις, έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έπεσαν 147 τόνοι νερού ανά στρέμμα.




Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική καθώς και οι σταθμοί του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Πέμπτης 14/10.



Στον ίδιο χάρτη σημειώνονται και οι περιοχές οι οποίες κάηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οι οποίες φαίνεται να δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου έπεσαν 101 χιλιοστά βροχής.



Τα μεγαλύτερα ύψη υετού έχουν καταγραφεί σε Πατήσια, Περιστέρι και Αμπελόκηπους όπου σε διάστημα περίπου 7 ωρών έχουν πέσει 120, 120 και 108 χιλιοστά βροχής αντίστοιχα.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού στο νομό Αττικής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το μεσημέρι της Πέμπτης 15/10 και σημειώνονται οι περιοχές όπου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.