Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
Ανωνυμο__1823_x_700_px___15_
Ελλάδα

Απίστευτο θράσος: Αντιεξουσιαστές έδιωξαν κλωτσηδόν τους υγειονομικούς ελεγκτές και τώρα χτίζουν… αυθαίρετο μέσα στο ΕΜΠ

Ήδη «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο και μετέφεραν οικοδομικά υλικά

Αντιεξουσιαστές φοιτητές έχουν αρχίσει... οικοδομικές εργασίες μέσα στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για να χτίσουν το δικό τους στέκι!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, οι εν λόγω φοιτητές, που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά αφενός τις τελευταίες ημέρες κάνουν «αντίσταση» εμποδίζοντας τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού των συμφοιτητών τους στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) και βιαιοπραγώντας εναντίον τους και διώχνοντας κλωτσηδόν τους ελεγκτές υγειονομικούς, αφετέρου θεωρούν το ΕΜΠ ιδιοκτησία τους, αν κρίνουμε από το θράσος τους να χτίζουν το αυθαίρετο στέκι...

Σύμφωνα με την Κοσμητεία, χθες «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo, που είχε κατασκευαστεί αρχικά ως χώρος εκδηλώσεων.

Η αίθουσα είχε καταληφθεί από άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, ωστόσο υπέστη ζημιές σε επεισόδια μεταξύ των δύο ομάδων προ μηνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα χθεσινά χτισίματα μεταφέρθηκε με γερανοφόρο ένας τόνος με άμμο και παλέτες με τούβλα, ενώ το συνεργείο οικοδομών αποτελείτο από τέσσερα άτομα.

Πρόθεση των αντιεξουσιαστών είναι να χτίσουν την αίθουσα κλείνοντας τις τζαμαρίες της. Ο πρύτανης του ιδρύματος Ανδρέας Μπουντουβής και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Σταύρος Κουρκουλής επιχείρησαν να τους σταματήσουν αλλά δέχθηκαν λεκτική βία.

Επίσης, χθες η ίδια ομάδα ατόμων δέσμευσε αυθαιρέτως αμφιθέατρο της σχολής για εκδήλωσή τους (γενική συνέλευση) παρότι στο συγκεκριμένο αμφιθέατρο είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών σπουδαστών της σχολής, η οποία ως εκ τούτου δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Κοσμητεία αποφάσισε ομόφωνα να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της σχολής (εκπαιδευτικές –συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων που προσφέρονται από μέλη της σχολής σε άλλες σχολές του ΕΜΠ, διοικητικές, ερευνητικές) σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για τις παράνομες ενέργειες.

Επίσης, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή αναφοράς στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου εις βάρος του παράνομου συνεργείου με αίτημα λήψης μέτρων ώστε να διακοπούν άμεσα οι παράνομες εργασίες.