Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, όταν άρχισαν ειδοποιήσεις για εκκένωση της αίθουσας αναμονής. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας ζήτησαν από το επιβατικό κοινό να απομακρυνθεί, σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο.

Το περιστατικό, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και ο λόγος της αναστάτωσης προήλθε από σύστημα πυρανίχνευσης καταστήματος γρήγορου φαγητού, που βρίσκεται εντός του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Το πρόβλημα σε απορροφητήρα του εστιατορίου

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, παρουσιάστηκε πρόβλημα σε απορροφητήρα του εστιατορίου, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρανίχνευσης, χωρίς ωστόσο να προκληθεί πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Greece, τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τους επιβάτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα από τον χώρο.

Την επιδιόρθωση του προβλήματος ανέλαβαν συνεργεία ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε καν να κληθεί το κλιμάκιο που είναι υπεύθυνο για τα περιστατικά εντός του αεροδρομίου.

Δείτε το περιστατικό στο βίντεο: