Ανωμοτί κατάθεση έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού που φέρεται να έχει κακοποιηθεί από το συγγενικό της περιβάλλον. Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», ο παππούς του παιδιού δεν είχε καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης και ούτε υπήρχε σχετική παραγγελία.

Ο ηλικιωμένος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιανδήποτε σχέση με την κακοποίηση του παιδιού, επισημαίνοντας τόσο ο ίδιος όσο και σε καταθέσεις τους η σύζυγός του, η κόρη του, αλλά και τα άλλα δύο παιδιά, ότι έχει αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή τους και ότι υπήρξε αυστηρός έναντι της 8χρονης.

Ο παππούς πιθανολόγησε ότι δράστης είναι ο «πατριός» της μικρής, ο σύντροφος της κόρης του, αφήνοντας μάλιστα και υπονοούμενα για το ίδιο του το παιδί. Ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε όλη η υπόθεση να έχει μεθοδευτεί από το ζευγάρι για να τους αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών και να ανατεθεί στον ίδιο, ώστε το ζευγάρι να αποποιηθεί των όποιων ευθυνών του σχετικά με την ανατροφή του παιδιού.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κατάθεση, όσο και οι υπόλοιπες ένορκες καταθέσεις των μελών της οικογένειας του κοριτσιού που έχουν έως τώρα ληφθεί θα αξιολογηθούν αρμοδίως από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία ενημερώθηκε πλήρως για τα στοιχεία της δικογραφίας και παρήγγειλε νέες ανακριτικές πράξεις. Την ίδια στιγμή, ο ιατροδικαστής ζήτησε συμπληρωματική έρευνα από τον ίδιο, αλλά και γυναικολογική, μικροβιολογική και ψυχιατρική εξέταση στο παιδί. Στην ιατροδικαστική εξέταση των υπόλοιπων παιδιών δεν βρέθηκαν στοιχεία υποδηλωτικά κακοποίησης.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα της 8χρονης, ο σύντροφός της, η γιαγιά, καθώς και τα δύο μεγαλύτερα αδελφάκια της, ηλικίας 10 και 12 ετών, παρουσία παιδοψυχολόγου. Σημειώνεται ότι έχει προκύψει και από καταθέσεις ότι η κακοποίηση που υπέστη το παιδί προήλθε από κάποιο αντικείμενο που το ίδιο περιέγραψε ότι μοιάζει με «μαχαίρι» στην κατάθεση που έδωσε παρουσία παιδοψυχολόγου. Η παιδοψυχολόγος έχει αποφανθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το παιδί έχει νοητική υστέρηση και το τοποθετεί ως προς την αντίληψή του στην ηλικία των 3,5 ετών. Επίσης εξετάζεται η πληροφορία που θέλει το ένα εκ των αδελφών της 8χρονη να έχει βίντεο σε κινητό τηλέφωνο στο οποίο φέρεται να χτυπά το παιδί ο παππούς του. Τα δύο του αδέλφια εξεταζόμενα, παρουσία παιδοψυχολόγου, εξέφρασαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη στεναχώρια τους για το γεγονός ότι δεν βρίσκονται μαζί με τους παππούδες τους, επεσήμαναν ότι ο παππούς τους είναι αυστηρός, αλλά τους αγαπά και απέκλεισαν οιαδήποτε υποψία για τέλεση αδικημάτων εντός του στενού κύκλου της οικογένειας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ