Την Κυριακή συνέβη ένα σοβαρό ατύχημα σε αγώνα μοτοκρός στα Γιαννιτσά.

Την ίδια ημέρα αργότερα, η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο άτομα για το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε, κατά τη διάρκεια αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα μοτοκρός.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο 16χρονος αναβάτης της μοτοσικλέτας που συμμετείχε στον αγώνα και έπεσε πάνω σε προστατευτική περίφραξη και σε μεταλλική κολόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο άτυχοι θεατές, 16 και 27 ετών, ενώ συνελήφθη και ο 60χρονος υπεύθυνος τέλεσης του αγώνα.

Φυσικά, ο αγώνας αμέσως διεκόπη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», καθώς αμφότεροι φέρουν βαριά τραύματα στο κεφάλι. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση.

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο πατέρας του 16χρονου, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά το ατύχημα που συνέβη στην στον αγώνα.

Σημειώνεται πως ο 16χρονος, είναι αδελφός ενός οδηγού, ο οποίος θα έτρεχε στον αγώνα. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το παιδί βρισκόταν στο σημείο όπου είναι συγκεντρωμένοι οι μηχανικοί.

Το κακό έγινε όταν ο οδηγός μίας μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να πέσει περίφραξη. Ο δεύτερος τραυματίας, ο 27χρονος, ετοιμαζόταν για να τρέξει στον αγώνα.

Αδερφός οδηγού που συμμετείχε στον αγώνα ο 16χρονος τραυματίας

Ο πατέρας του 16χρονου τραυματία μίλησε στο «Τlive» φανερά συντετριμμένος  και αγχωμένος για την κατάσταση της υγείας του ανήλικου παιδιού του, αναφέροντας πως το παιδί βρισκόταν εκεί για να καμαρώσει τον αδελφό του, που ήταν κι εκείνος οδηγός στον αγώνα.

Ειδικότερα είπε: «Μας λένε ότι είναι κρίσιμες οι πρώτες ημέρες για να δείξουν πώς θα πάει… Δεν το περίμενε κανένας αυτό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πολύ σπάνιο. Του έφυγε η μηχανή, εκεί που θα έπεφτε κάτω, τελευταία στιγμή, κρατήθηκε, γαντζώθηκε και άνοιξε το γκάζι και βγήκε έξω. Και ήρθε πάνω μας. Πέταξε κι εμένα κάτω, παραλίγο και τη γυναίκα, κάποιους άλλους που ήταν δίπλα… Άγιο είχαμε όλοι. Τα δύο παιδιά πήραν την μπόρα. Ο 27χρονος και ο δικός μου» και πρόσθεσε:

«Καθόταν ως θεατής. Είχε μπει ο αδελφός του και έκανε στο δεύτερο γύρο, τρίτο γύρο, ήταν εκεί… Και έγινε το κακό. Αυτόν τον αγώνα ήθελαν να δουν… ήθελε να δει και ο μικρός, να καμαρώσει τον αδελφό του. Θεατής ήταν. Μηχανικός. Που έβγαλε ταμπέλα στον αδελφό του. Βοηθούσε σαν μηχανικός. Βοηθούσε εμένα. Και έγινε… Δεν έχει να κάνει κάτι, ήταν μια πολύ άσχημη στιγμή», κατέληξε.

Δείτε τα σχετικά βίντεο