Μια 34χρονη γυναίκα από τα Τρίκαλα, ένας 32χρονος πατέρας δύο παιδιών από τα Καλάβρυτα και ένας ακόμη 32χρονος από την Καρδίτσα είναι τα τελευταία θύματα του κοροναϊού.

Όλοι τους νέοι και ανεμβολίαστοι. 20άρηδες και 30άρηδες προστίθενται καθημερινά στις λίστες νεκρών και διασωληνωμένων. 10 ασθενείς ηλικίας 18-39 βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη ενώ από τις αρχές του μήνα 8 ασθενείς σε αυτό το ηλικιακό φάσμα έχασαν τη ζωή τους.

 Ένας 32χρονος πατέρας δύο παιδιών με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Ρίου. Νοσηλευόταν από τον περασμένο Αύγουστο οπότε είχε βρεθεί θετικός στον ιο. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και δεν είχε κάνει το εμβόλιο.

 «Ήταν δύο μήνες στο νοσοκομείο. Την τελευταία εβδομάδα ήταν στη ΜΕΘ, τις τελευταίες 10 ημέρες. Χωρίς υποκείμενα και δεν ήταν εμβολιασμένος» τόνισε η διευθύντρια της ΜΕΘ κυρία Φλίγκου.

 Δύο νέους ανθρώπους θρηνούν στα Τρίκαλα τις τελευταίες μέρες. Τα ξημερώματα έχασε τη μάχη μια 34χρονη γυναίκα, θετική στον ιο. Η άτυχη γυναίκα κάλεσε το ασθενοφόρο όμως ήταν ήδη αργά. Οι συγγενείς της δήλωσαν στους γιατρούς πως ήταν ανεμβολίαστη, όπως και ο 29χρονος Παύλος που κηδεύτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Τρίκαλα, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους. Έπί δύο εβδομάδες έδινε μάχη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

 «Ξέρω ότι νόσησε στο σπίτι αρκετές μέρες. Τον πήγαν στο νοσοκομείο αργά και εκεί χάθηκε όλο το παιχνίδι. Ήταν 10 μέρες δηλαδή στο σπίτι, και όταν τον πήγαν ήταν αργά» σημείωσε ένας  δάσκαλος του 29χρονου.

 Ήταν ήδη αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο και ο 28χρονος που έσβησε στην Κομοτηνή. Προσήλθε στο νοσοκομείο σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών κατέληξε μέσα σε λίγη ώρα. Ήταν κι αυτός ανεμβολίαστος.

 «Σε πολλή βαριά κατάσταση. Πάρα πολλή βαριά. Με πάρα πολύ χαμηλό κορεσμό, 35%. Κάλεσαν αναισθησιολόγο, έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, διασωληνηνώθηκε. Συνέχισαν για 90 λεπτά να κάνουν ανάνηψη αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Ήταν πάρα πολύ βαριά και ήταν πολλές μέρες στο σπίτι» πρόσθεσε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Γιώργος Πατλάκας.

 Το υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση πειθούς, προκειμένου να πείσει τους ανεμβολίαστους πολίτες να κάνουν το βήμα προς την Ελευθερία. Παρά το γεγονός ότι καθημερινά θρηνούμε δεκάδες θύματα, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πείστηκαν να εμβολιαστούν.

 Αύριο θα ανακοινωθεί η νέα γραμμή του υπουργείου που θα παρέχει πληροφορίες σε όσους πολίτες έχουν αμφιβολίες ή φόβο για τον εμβολιασμό τους.

 Στη βόρεια Ελλάδα 129 ασθενείς βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη, από τους οποίους οι 118 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι γεμάτα και τα 75 κρεβάτια ΜΕΘ.