Μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα ανακοινώθηκε ότι από την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου θα στηθεί κινητή μονάδα εμβολιασμού στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εμβολιάζει τους ενδιαφερόμενους πολίτες, όλων των ηλικιών, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, άλλες δυο κινητές μονάδες θα διατεθούν για τις ανάγκες απομακρυσμένων χωριών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Να εμβολιαστούμε όλοι»

«Το εμβόλιο πηγαίνει στον πολίτη και δεν χρειάζεται ο πολίτης να αναζητήσει το εμβόλιο. Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι», τόνισε ο κ. Ζέρβας. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η μόνη λύση για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα είναι να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Να πάμε κοντά στον πολίτη, στα σχολεία ώστε μέσα σε αυτή τη χρόνια να τελειώσουμε με την πανδημία».



«Να τηρούμε τα μέτρα»

Για το εορταστικό τριήμερο και τις παρελάσεις ο κ. Ζέρβας τόνισε πως θα πρέπει να λαμβάνουν όλοι τις απαραίτητες προφυλάξεις με μάσκες και αποστάσεις. «Με ανησυχούν τα αυξημένα κρούσματα και κάνω έκκληση να συνεχίσουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με μάσκες και προφυλάξεις. Η πόλη χρειάζεται την κανονικότητα και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

«Δύσκολη η κατάσταση»

Για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ζαούτης είπε πως θα επισκεφτεί τις υποδομές του ΕΟΔΥ και τις κινητές μονάδες στη ΔΕΘ. Για τις λιτανείες και τις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε: «Τα μέτρα είναι αυτά που λέμε από την αρχή. Αποστάσεις, μάσκα, να αποφύγουμε το συνωστισμό», ενώ χαρακτήρισε «δύσκολη» την κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.



Αναφορικά με τα κρούσματα στα παιδιά ο κ.Ζαούτης είπε πως «είχε αναπτυχθεί ένα σχέδιο για τα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις κλινικές παίδων επειδή παγκοσμίως είδαμε μια σημαντική αύξηση στα παιδιατρικά κρούσματα λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και εξαιτίας του γεγονότος ότι τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν αυτή τη στιγμή. Ήταν ένα σχέδιο για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι».