Συγκλονισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Έτσι, την Πέμπτη αναμένεται η εισήγηση του Εισαγγελέα για την δράστια, Έφη Κακαράντζουλα, που κατέστρεψε τη ζωή της Ιωάννας .

Σημειώνεται πως η αποδεικτική διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί και αύριο, Πέμπτη, θα γίνει η πρόταση του Εισαγγελέα επί της ενοχής, καθώς η κατηγορούμενη έχει ήδη ομολογήσει την πράξη της.

Ωστόσο, δεν παραδέχτηκε πως ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα και συνεχίζει να ισχυρίζεται πως δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει την ζωή της.

Το δικαστήριο που έχει πραγματοποιήσει άλλες 3 συνεδριάσεις, πιθανόν να μην εκδώσει την απόφαση την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως το 18μηνο της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης λήγει αρχές Δεκεμβρίου, κι έτσι, το δικαστήριο έχει επισπεύσει τις διαδικασίες για την έκδοση της τελικής απόφασης.

Όποια απόφαση πλην της ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη

«Αν όχι αύριο, στην επόμενη δικάσιμο, υποθέτω ότι θα τελειώσει αυτή η δίκη και θα επέλθει η κάθαρση για όλη αυτή την ιστορία», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της Ιωάννας και συνέχισε:

«Δεν έχει μείνει σε κάποιον αμφιβολία ότι η Ιωάννα ζει από θαύμα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόφασης ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη. Ευελπιστώ ότι το δικαστήριο θα επιβάλλει την ποινή που αρμόζει στην δράστιδα, κυρίως θα δημιουργηθεί νομολογία».

«Με την απόφαση αυτή που θα βγει θα πρέπει να αποφευχθούν τυχόν μιμητές. Ελπίζω ότι θα αντιμετωπιστεί στη σωστή της διάσταση», κατέληξε .

Πώς θα εξελιχθεί η δίκη