Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία στη Νέα Ερυθραία με θύμα έναν υπάλληλο φυσικού αερίου και έναν τραυματία από σφαίρα στην πλάτη.

Όπως αναφέρει το Newsit, ο δράστης πλησίασε τους δυο άνδρες που εκείνη την ώρα εκτελούσαν εργασίες φυσικού αερίου και βρίσκονταν στο εργαστήριο που διατηρούν στη γειτονιά.



Αφού τους πλησίασε -φορώντας σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα στολή αστροναύτη- ρώτησε το θύμα «εσύ μου έχεις κάνει μάγια με τη σαηεντολογία;» για να του απαντήσει ο άτυχος άνδρας «σε γνωρίζω ρε φίλε;». Τότε ο δράστης άρχισε να τον πυροβολεί από κοντινή απόσταση στην κοιλιά.

Τη στιγμή εκείνη ο δεύτερος εργαζόμενος τρομοκρατημένος άρχισε να φωνάζει «βοήθεια» και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ο οπλισμένος του φώναξε «θες και εσύ;» και τον πυροβόλησε στην πλάτη.



Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του για να γεμίσει και πάλι το όπλο και να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος. Την ώρα που πλησίαζε και πάλι στο εργαστήρι όπου ήταν χτυπημένοι οι δυο άνδρες έφτασε η αστυνομία και άρχισε να τρέχει προς το σπίτι του αφήνοντας το όπλο στην πυλωτή.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι και τον συνέλαβαν άμεσα αφού δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Μάλιστα φώναζε πως «μου έχουν κάνει μάγια» και γενικά ήταν σε πολύ περίεργη κατάσταση.

Γείτονές του λένε ότι η συμπεριφορά του ήταν γενικά προβληματική και αρκετές φορές είχε δημιουργήσει προβλήματα.

 

Ο δράστης φαίνεται πως γνώριζε τα δυο θύματα, οι οποίοι ήταν κάτοικοι της γειτονιάς, ιδιαίτερα αγαπητοί και την ώραεκείνη πραγματοποιούσαν εργασίες φυσικού αερίου σε ένα σπίτι.

Μιλώντας στο Newsit, αυτόπτης μάρτυρας είπε πως «ήμουν απέναντι από το συμβάν. Άκουσα 6-7 πυροβολισμούς γύρω στις 10 παρά τέταρτο. Αμέσως κατεβαίνω κάτω και βλέπω έναν άνθρωπο να φωνάζει βοήθεια πεθαίνω και έναν άλλο να είναι ελαφρότερα χτυπημένο. Είχε χτυπηθεί ο άνθρωπος στον θώρακα και στην κοιλιά με 6-7 πυροβολισμού. Δεν ξέρω τι όπλο ήταν και ο δράστης δεν φάνηκε».



Στη συνέχεια αναφέρει «φωνάξαμε το 100, φωνάξαμε και το ΕΚΑΒ και ήρθαν τους παρέλαβαν. Οι τραυματίες ήταν στο πεζοδρόμιο. Έκαναν έργα φυσικού αερίου στο απέναντι σπίτι. Εδώ και δυο μήνες βάζουν φυσικό αέριο τα σπίτια σε αυτή την οδό. Το περιστατικό έγινε απέναντι από το σπίτι μου και είδα τη σκηνή»

«Τα παιδιά είναι γείτονες και έκαναν εργασίες για φυσικό αέριο στο απέναντι σπίτι, ενώ ο δράστης έμενε 70 μέτρα πιο πάνω. Δεν είχα παρτίδες μαζί του ενώ μετά την επίθεση φώναζε ”για να μάθετε, για να μάθετε”. Τους γνώριζε, πρόσθεσε συγκλονισμένος ο αυτόπτης μάρτηρας.