Σκοτεινά παραμένουν πολλά σημεία στην υπόθεση της δολοφονίας του 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα, που είχε βρεθεί νεκρός το 2013 σε πισίνα έπαυλης πολύ γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Για το θάνατο του νεαρού οικιακού βοηθού στο εδώλιο του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης κάθεται ο 36χρονος σήμερα γιος της οικογένειας, που τη χρονιά εκείνη υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, και κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ ο ίδιος δηλώνει αθώος. Σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει η μητέρα του 25χρονου, που επίσης εργαζόταν για την οικογένεια, το κίνητρο του εγκλήματος ήταν σεξουαλικό.

Χθες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, κατέθεσε στο Στρατοδικείο αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που ήταν εκείνος που πήγε στη βίλα στο Πανόραμα, το πρωινό της 17ης Φεβρουαρίου 2013, όταν εργαζόμενος εκεί είχε βρει νεκρό τον 25χρονο. «Βρέθηκε στην πισίνα μπρούμυτα με το μεγαλύτερο μέρος του κορμού μέσα στο νερό και δίπλα του ήταν ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ. Έξω από το δωμάτιο του κατηγορούμενου, μπροστά από την πόρτα του μπάνιου, υπήρχε μια πεσμένη καρέκλα από την τραπεζαρία. Από πάνω ήταν στερεωμένο ένα μονόζυγο» κατέθεσε ο μάρτυρας που πρόσθεσε: «Κάποιος προσπάθησε να σκηνοθετήσει τον χώρο για να φανεί σαν απαγχονισμός. Έλειπε και το laptop του θύματος για να φανεί σαν διάρρηξη» πρόσθεσε.

Το δικαστήριο απασχόλησε το γεγονός ότι στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο 25χρονος δεν βρέθηκαν το κάτω μέρος της φόρμας και το εσώρουχο που φορούσε, ενώ, όπως αποκαλύφθηκε, δεν λήφθηκε DNA από το θύμα. Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι τα ρούχα που βρέθηκαν δεν ήταν βρεγμένα και σε ερώτηση του προέδρου της έδρας «γιατί δεν ελήφθη DNA», απάντησε: «Αυτό το αποφασίζει ο αξιωματικός χειριστής της υπόθεσης. Αρχικώς εξετάζονται μακροσκοπικά και αν εντοπιστούν κηλίδες κ.ά. τότε γίνεται περαιτέρω έρευνα». Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ερωτήθηκε επανειλημμένως για κενά στην έρευνα της αστυνομίας που καταγγέλθηκαν από τη μητέρα του θύματος. Αναφερόμενος στα σεξουαλικά κίνητρα του εγκλήματος, κατέθεσε πως δεν ξέρει αν έγινε σχετική εξέταση, ενώ ανέφερε πως δεν έγινε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κατηγορούμενου ούτε και του λογαριασμού του στο Facebook.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΝ ΤΙΜΕ