Μερικές εντυπωσιακές εικόνες από διάφορα χαρακτηριστικά σημεία του Ισραήλ πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της μεγάλης πολυεθνικής αεροπορικής ασκήσεως “Blue Flag’21” που διοργανώνει η Ισραηλινή Αεροπορία και στην οποία συμμετέχουν Αεροπορίες από 6 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική.

Χθες είχε διοργανωθεί η Ημέρα Τύπου και σήμερα η Ημέρα των Επισήμων Προσκεκλημένων, στην οποία παρίσταται και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Ισραήλ μετά από σχετική επίσημη πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του.

 

Για τις δύο αυτές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκε μικτός σχηματισμός με αεροσκάφη από όλες τις συμμετέχουσες χώρες και σε σχηματισμό «βέλους» πέταξαν πάνω από χαρακτηριστικά (και αναγνωρίσιμα διεθνώς) σημεία σύμβολα του Ισραήλ, όπως και πάνω από τη Μεσόγειο θάλασσα, όπου ήταν το ραντεβού για να «δημιουργηθεί» αυτός ο κλειστός σχηματισμός και μετά να πετάξει πάνω από την Ισραηλινή Βουλή, την Κνεσσέτ, το κάστρο Μασάντα κλπ.

Στο σχηματισμό αυτό συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη από τις συμμετέχουσες χώρες Ισραήλ, Ελλάδα, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Καναδάς.