Την άποψη ότι θα πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, με ξεκάθαρο στόχο να καταπολεμηθεί η διασπορά της πανδημίας, διατύπωσε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, «αν στη χώρα μας δεν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τότε θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές». Ανέφερε, δε, πως μια τέτοια επιλογή θα ήταν πιο έξυπνη από την επιβολή ενός lockdown. «Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», συμπλήρωσε.

«Είναι τρομερό»

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψή του και για την επόμενη μέρα της πανδημίας. Ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα, σχολίασε πως «είναι τρομερό το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά».



Μάλιστα, ο καθηγητής ανέφερε ότι στη χώρα μας έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών), νούμερο το οποίο χαρακτήρισε ως τραγικό. «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε.