Το απόγευμα της Τετάρτης μετέβη στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά ο ανακριτής, προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον νεαρό Ρομά που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα την περασμένη Παρασκευή.

Η κατάσταση υγείας του νεαρού είναι σταθερή και δεν διατρέχει κίνδυνο. Έτσι, κρίθηκε ικανός να καταθέσει.

Επίσης, ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του νεαρού Ρομά, έδωσε μέσω του απολογητικού υπομνήματος στον ανακριτή Πειραιά τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην φρικαλέας καταδίωξη στο Πέραμα.

Ο ίδιος υποστήριξε, στα όσα αναφέρει γραπτώς και παρέδωσε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια στον ανακριτή, πως οι δράστες είχαν σκοπό να σκοτώσουν τους αστυνομικούς και να καταστρέψουν τις μηχανές τους, ενώ ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος άνευ περιοριστικών όρων.

«Σκοπός των δραστών ήταν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς και να αχρηστεύσουν τις μηχανές τους, ώστε αν κάποιος γλιτώσει να μην μπορέσει να τους ακολουθήσει. Το όχημα πραγματοποίησε αναστροφή και κατευθύνθηκε προς τη μηχανή στην οποία επέβαιναν ο μάρτυρας και ο κατηγορούμενος. Εκείνη τη στιγμή ο… ακινητοποίησε τη μηχανή του μπροστά και αριστερά από το πίσω δεξί φανάρι σε ένα κόκκινο σταθμευμένο όχημα. Ο… βλέποντας όλους αυτούς τους εμβολισμούς και την ξέφρενη πορεία του οχήματος κατά πάνω τους αποβιβάστηκε από τη μηχανή που οδηγούσε ο… προκειμένου να σώσει τη ζωή του. Το όχημα των δραστών αφού πρώτα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα εμβόλισε τη μηχανή του… πάνω στην οποία βρισκόταν ο ίδιος, παρασύροντας τη μηχανή κάτω από τον προφυλακτήρα και ρίχνοντας τον στο οδόστρωμα, ενώ συνέχισε να κινείται κατά πάνω του, σέρνοντας και τη μηχανή του», τόνισε μεταξύ άλλων στο απολογητικό υπόμνημα του o αστυνομικός.