Σε αναβάθμιση της κατηγορίας για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος επτά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε η ανακρίτρια της υπόθεσης.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια της υπόθεσης μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του δράστη, υπό καθαίρεση ιερέα, από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Η ανακρίτρια προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια αξιολογώντας τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανακριτική διαδικασία, τις καταθέσεις των Μητροπολιτών και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών που αποδεικνύουν πως το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι.

Σήμερα η ανακρίτρια ενημέρωσε τον κατηγορούμενο και το δικηγόρο του για την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της, την προσεχή Τρίτη.

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» τόνισε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει εξαρχής μετανιωμένος για την πράξη του και έχει υποστηρίξει ότι προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.