Το πανελλήνιο έχει σοκάρει η νέα γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα,η 13η μέσα στον τελευταίο χρόνο, με θύμα μια 48χρονη, η οποία μαχαιρώθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της με τον οποίο έχουν τέσσερα παιδιά.

Αστυνομικοί έβαλαν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον 54χρονο που με οκτώ μαχαιριές κατακρεούργησε εχθές το πρωί την εν διαστάσει του με την οποία είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, καθώς για περισσότερο από 7 ώρες μετά το φρικτό έγκλημα ο δράστης είχε ανέβει σε ένα βράχο στην περιοχή Περιστερά στην Ιεράπετρα της Κρήτης και απειλούσε ότι θα πέσει στο κενό. Ειδικοί διαπραγματευτές αλλά και ο μεγαλύτερος γιος του, τον καλούσαν να παραδοθεί.

Η 48χρονη προαναγγείλει το φονικό

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι ζούσε χωριστά εδώ και λίγο καιρό με τον 54χρονο να μην μπορεί να το δεχθεί, ενώ δεν δίσταζε μάλιστα να απειλεί ότι θα την σκοτώσει. Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι θα το έκανε πράξη.

«Ήτανε εν διαστάσει και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί. Πήγαινε σε ψυχολόγο, θα πήγαινε τώρα σε ψυχίατρο αλλά δεν πρόλαβε να πάει. Η σύζυγός του είχε κάνει μια σχέση με κάποιον φίλο του τώρα τελευταία και το είχε μάθει. Εκεί αντέδρασε αυτός, εκεί δεν ήτανε καλά», είπε η αδελφή του δράστη.

Το μοιραίο εκείνο πρωινό της Παρασκευής, αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιό του. Γνώριζε ότι η 48χρονη θα πήγαινε σε μια επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια για να ξεκινήσει δουλειά. Άρχισε να την ακολουθεί.

Στις 07:30 το πρωί η άτυχη γυναίκα σταματάει με το αμάξι της στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Εκείνη τη στιγμή, φτάνει ο πρώην σύζυγος της με τη μηχανή και πέφτει πάνω της. Η γυναίκα σηκώνεται και αρχίζει να τρέχει για να γλιτώσει. Άρχισε να την κυνηγά και μόλις η 48χρονη φτάνει στις σκάλες στην πισίνα του ξενοδοχείου, την ακινητοποιεί και με ένα μαχαίρι την χτυπά 8 φορές. Ο δράστης πάει να φύγει όμως η μηχανή του δεν έπαιρνε μπροστά. Φεύγει με τα πόδια και πάει προς τον γκρεμό.

«Την ώρα που ήρθε η κοπέλα, πήγε η μαμά μου και της μίλησε και ήρθε αυτός πολύ γρήγορα και την ρίχνει κάτω, δηλαδή την ώρα που περπάταγε εκείνη, ήρθε από πίσω της και την ρίχνει. Την ώρα που βγήκε αυτή από το αμάξι, η Νεκταρία, την εμβόλισε με την μηχανή, την έριξε κάτω», υποστήριξε η υπεύθυνη της επιχείρησης.

«Είχαμε προηγούμενα - Σε λίμνη αίματος βρέθηκε η 48χρονη»

Την σκηνή παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι η 48χρονη έχει πέσει νεκρή. «Η μαμά μου δεν είχε κινητό μαζί της, οπότε φεύγει για να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και εκείνη την ώρα, την κυνηγούσε αυτός. Tου λέει που είναι η Νεκταρία, τι της έκανες; Λέει είχαμε προηγούμενα», συμπλήρωσε η υπεύθυνη της επιχείρησης.

Η εικόνα που αντίκρισε ήταν σοκαριστική, καθώς η 48χρονη βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη αίματος με τον δράστη να τρέχει προς τη θάλασσα, να ανεβαίνει πάνω στο βράχο και να απειλεί πως θα αυτοκτονήσει.

Ο 54χρονος σύμφωνα με πληροφορίες πήρε τηλέφωνο τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας και του είπε: «Σκότωσα τη μάνα σας». Ο γιος ήταν το πρώτο άτομο που έμαθε για την γυναικοκτονία και ήταν εκείνος που πήγε στο σημείο προσπαθώντας να πείσει τον πατέρα του να μην αυτοκτονήσει.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα ειδικός διαπραγματευτής της αστυνομίας που αρχίζει να συνομιλεί με τον άνδρα. Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς ασθενοφόρο και όχημα της Πυροσβεστικής, ενώ στη θαλάσσια περιοχή βρίσκεται σκάφος του Λιμενικού. Επί τόπου φτάνει και ο γιος του ενώ η είδηση παγώνει τους δικούς του ανθρώπους.

Το θρίλερ συνεχίστησε για πολλές ακόμη ώρες. Ο 54χρονος πάνω στο βράχο αρνείται να παραδοθεί. Τελικά λίγο μετά τις 3 και μισή το μεσημέρι πλησιάζει τους αστυνομικούς και οδηγείται στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο δράστης είχε απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν την τοπική κοινωνία. Είχε καταστραφεί οικονομικά, έχασε τα πάντα με τις τράπεζες να του κάνουν κατάσχεση στα περιουσιακά του στοιχεία και όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, από τότε η συμπεριφορά του άλλαξε δραματικά.

Δεν έχει ζητήσει συγγνώμη ο 54χρονος

Ο 54χρονος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες καθώς είχε αυτοτραυματιστεί στο στήθος, με το μαχαίρι που αφαίρεσε τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του, καθώς πρόκειται για ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης, μήκους 30 εκατοστών, το οποίο έφερε μαζί του ο δράστης της γυναικοκτονίας

Μετά την εξέτασή του από τους γιατρούς το πρωί του Σαββάτου, θα αποφασιστεί η μεταφορά του στις δικαστικές αρχές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει πει κάτι στους αστυνομικούς. 

Όπως τονίζουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που παραμένουν στο νοσοκομείο, ο 54χρονος δράστης δεν έχει «σπάσει», δεν έχει πει τίποτα για την πράξη του, ενώ δεν έχει ζητήσει και συγγνώμη για την δολοφονία της 48χρονης μητέρας των παιδιών του.

Σήμερα η κηδεία της

Η κηδεία της 48χρονης, μητέρας τεσσάρων παιδιών, θα γίνει σήμερα στη Μεσσαρά. Η μητέρα της άτυχης γυναίκας δεν είχε ενημερωθεί για τον θάνατο της κόρη της, με το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της να της λένε πως πέθανε από παθολογικά αίτια.

«Ο όρος γυναικοκτονία αποτελεί κοινωνιολογικό και εγκληματολογικό όρο και όχι ειδική ποινική διάταξη. Στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί και είναι προς ψήφιση δεν υπάρχει ειδική διάταξη για την γυναικοκτονία, θα μπορούσε να υπάρχει μία μνεία πως η έμφυλη βία θα μπορούσε να αποτελέσει ειδική περίσταση για να μετράται στην ποινή», δήλωσε ο Γιάννης Γλύκας, Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων.

«Θα εστιάσω στην πρόληψη και θα πω ότι όλοι πρέπει να δουλέψουμε με ένα κοινό στόχο: σεβασμό απέναντι στη γυναίκα, η οποία έχει τα ίδια δικαιώματα με τον άντρα. Πάντοτε σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία πάνε μαζί, είναι τρίπτυχο. Φοβάσαι να μιλήσεις, να ζητήσεις βοήθεια, να καταγγείλεις, να πεις «όχι, φτάνει». Χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί: η τοπική αυτοδιοίκηση, οι δήμαρχοι, το σχολείο», ανέφερε σχετικά η Δέσποινα Σβουρδάκου, Δρ Εγκληματολογίας.