Ανατροπή της τελευταίας στιγμής για την αποστολή μηνυμάτων σε 450.000 ανεμβολίαστους, καθώς δεν θα ξεκινήσει τελικά αύριο, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το μέτρο ενδέχεται να αρχίσει εντός της προσεχούς εβδομάδας και όχι στην αρχή της.

Υπενθυμίζεται πως χθες είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια καμπάνια ενημέρωσης μέσω της αποστολής SMS σε ανεμβολίαστους για τη σημασία του εμβολιασμού σε περιοχές που οι εμβολιασμοί είναι κάτω από 50%.

Τα μηνύματα θα αποστέλλονται καθημερινά και θα διαφέρουν κάθε μέρα, ενώ τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών οποίων παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Στα μηνύματα θα αναφέρονται στοιχεία για τον εμβολιασμό των παιδιών, για τους διασωληνωμένους, για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι και γενικά οτιδήποτε μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Διαφωνία Μόσιαλου για τα SMS στους ανεμβολίαστους - «Θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα»

Διαφωνία για την...εκστρατεία πειθούς μέσα από μαζικά sms στα κινητά τηλέφωνα των ανεμβολίαστων που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, εξέφρασε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Hλίας Μόσιαλος.

«Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο LSE και διερωτήθηκε: «Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;»

Ακόμη, ο καθηγητής εκτίμησε ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα που θα ανακύψει με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. «Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας».

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό. «Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει εδώ και τώρα.