Βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Ειδικότερα, την Τετάρτη στις περιοχές του Ιονίου, στα ηπειρωτικά και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου θα επικρατήσουν λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Επιπλέον στην Κρήτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μόνη εξαίρεση θα αποτελέσουν οι ανατολικές νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις.

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός στην Αττική, καθώς αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ήλιο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Καλός θα είναι και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα και το θερμόμετρο να δείχνει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΠΕΜΠΤΗ 04-11-2021

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα δυτικά 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά τους 23 με 26 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-11-2021

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά πελάγη βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 06-11-2021

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία από ανατολικές 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο
6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 07-11-2021

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6
μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.