Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
xatzitheodosiou_giannis
Ελλάδα

Χατζηθεοδοσίου στα Παραπολιτικά 90,1: Κάθε μέτρο περιορισμού είναι σκληρό για την οικονομία και φέρνει λουκέτα

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών μίλησε για τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους

Κάθε μέτρο περιορισμού είναι σκληρό για την οικονομία και φέρνει λουκέτα , δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Επισήμανε πως πρέπει να εξεταστεί το κόστος που έχει ο έλεγχος των rapid test σε καταστήματα, ενώ τάχθηκε υπέρ των ελέγχων.

«Εμείς θέλουμε να βρούμε τρόπους και βγήκαμε πρώτοι και είπαμε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιους ιδιαίτερους κλάδους, όπως είναι στην υγεία μπορώ να σας πω και στους εργαζόμενους στην εστίαση αρκεί αυτό να περάσει με νομοθέτημα και όχι θα είναι στα χέρια του κάθε επαγγελματία», είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις στις οποίες υπάρχουν μέτρα, όπως μείωση των εισφορών.

«Εμείς τρομάζουμε περισσότερο τώρα που αρχίζουν οι εκπτώσεις, που έρχονται Χριστούγεννα, οι γιορτές όσο το θέμα αυτό δεν περιορίζεται γιατί καταλαβαίνουμε ότι αν το πράγμα ξεχειλώσει και φτάσουμε τις 10.000 τότε τα μέτρα θα είναι ακόμα πιο περιοριστικά που σημαίνει λιγότερος τζίρος», υπογράμμισε.

Τόνισε πως υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θα πρέπει να υπάρχουν και στην εστίαση.