Δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν τα τηλέφωνα από το πρωί στα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης από ανεμβολίαστους οι οποίοι θέλουν να προλάβουν να εξυπηρετηθούν προτού ισχύσουν τα νέα μέτρα που θα τους υποχρεώνουν να έχουν rapid ή μοριακό τεστ προκειμένου να μπορέσουν να κουρευτούν.

«Δεν έχει σταματήσει να χτυπά από χθες το απόγευμα το τηλέφωνο. Πήραν τουλάχιστον 30 άτομα για να κλείσουν ραντεβού, οι περισσότεροι επειδή θέλουν να προλάβουν την εφαρμογή του μέτρου», τόνισε στο ThessToday.gr ο Γιάννη Κωττούλας, ιδιοκτήτης επιχείρησης στην οδό Δελφών, εξηγώντας παράλληλα ότι μερικοί ανησύχησαν μήπως κλείσουν καθολικά τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένα βήμα μακριά από το lockdown ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρείων Θεσσαλονίκης επιμένει να θεωρεί «απαράδεκτο» το μέτρο για την είσοδο στα κομμωτήρια με την επίδειξη rapid test, επισείοντας τον κίνδυνο... φοροδιαφυγής εκ μέρους των κοκκωτών που θα παρέχουν, όπως ισχυρίζεται υπηρεσίες κατ’ οίκον.

«Το μέτρο αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον κλάδο μας. Είναι ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά μας κλείνει και εξωθεί όλους τους πελάτες να πάνε στα σπίτια των πλανόδιων κομμωτών. Ποιος θα πληρώσει rapid test για να έρθει να κουρευτεί;», διερωτήθηκε ο ίδιος χωρίς να λαμβάνει υπόψιν του τους υγειονομικούς λόγους που επιτάσσουν το συγκεκριμένο μέτρο...