H αναίρεση της απόφασης για την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, ζητείται από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Μωϋσίδη.

Το ζήτημα θα κριθεί από το Ποινικό τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωϋσίδης, γου αφού  μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης ζήτησε την αναίρεσή της, η οποία θα κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα.

O πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,

Η υπόθεση αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος είχε ζητήσει να διαβιβαστεί στο σκεπτικό της επίμαχης απόφασης προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί η άσκηση αναίρεσης.

Σε περίπτωση που και οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί συνταχθούν με την εισαγγελική θέση, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, που με διαφορετική σύνθεση θα κρίνει από μηδενική βάση το αίτημα του κατηγορουμένου.

Ο Γιώργος Πατέλης έχει κριθεί ένοχος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.