Στην πόρτα των γραφείων συνοικεσίων φαίνεται ότι οδήγησαν πολλούς πολίτες η μοναξιά και η απομόνωση που προήλθαν από τις καραντίνες και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Αρκετοί άνθρωποι αναζήτησαν το έτερον ήμισυ στα γραφεία συνοικεσίων, καθώς η καραντίνα και τα μέτρα περιόρισαν το ενδεχόμενο να γνωρίσουν κάποιον σε έξοδο για διασκέδαση. Ο ιδιοκτήτης γραφείων Γνωριμιών και Γάμου, Κωνσταντίνος Αργυρίου, δραστηριοποιείται εδώ και 26 χρόνια στο χώρο και είδε μία θεαματική αύξηση στα αιτήματα για εύρεση συντρόφου.

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας υπήρξε κατά 50-70% αύξηση στον αριθμό ανθρώπων που ήθελαν να έρθουν στο γραφείο, αλλά δεν μπορούσαν επειδή ήμασταν κλειστά», είπε στο GRtimes.gr ο Κωνσταντίνος Αργυρίου και εξήγησε ότι μετά το τέλος κάθε καραντίνας υπήρξε αύξηση 30% των ανθρώπων που ήθελαν να βρουν ένα σύντροφο μέσω γραφείου συνοικεσίων. «Ο κόσμος διψούσε για επικοινωνία με ανθρώπους, ζωντανή όχι εικονική», είπε ο Κωνσταντίνος Αργυρίου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες τους

Ο ιδιοκτήτης γραφείου Συνοικεσίων-Γνωριμιών Λάζαρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η επιχειρηματική ιδέα τού ήρθε τον Απρίλιο του 2020, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη καραντίνα. Εδώ και 2 μήνες έχει ανοίξει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη και ήδη 90 με 100 άνθρωποι έχουν εγγραφεί ως μέλη. «Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», τόνισε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν ένα γραφείο συνοικεσίων φαίνεται ότι ζητούν γνωριμίες με άτομα που να έχουν καλή χημεία και κοινά ενδιαφέροντα. «Οι ηλικίες των γυναικών που έρχονται είναι από 28 ετών και άνω, ενώ οι άνδρες από 30 και πάνω», εξήγησε ο Κωνσταντίνος Αργυρίου για τους ανθρώπους που φτάνουν στα γραφεία του σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα τα γραφεία του αριθμούν 8.000 μέλη κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και ανατολική και δυτική Μακεδονία.

Τι αναζητούν άνδρες και γυναίκες 

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στο γραφείο του απευθύνονται άνθρωποι όλων των ηλικιών. «Κυρίως έρχονται άνθρωποι γύρω στα 50-60 αλλά και αρκετοί νέοι γύρω στα 30-35 και 40», είπε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και εξήγησε ότι ο αριθμός των ανδρών μελών είναι περίπου ίδιος με τον γυναικών μελών.

«Οι άνδρες ζητάνε κατά βάση μια σύντροφο με συμπαθητική εμφάνιση, ανάλογες γνώσεις και σχετικό επάγγελμα με το δικό τους και να είναι σε κοντινή ηλικία» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και τόνισε ότι οι γυναίκες «ψάχνουν σύντροφο με ευυπόληπτο επάγγελμα, μικρότερο από αυτές, είτε στην ίδια ηλικία είτε 2-3 χρόνια μεγαλύτερο».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time