Την πόρτα του εισαγγελέα για να καταθέσουν έχουν περάσει και οι 7 γυναίκες που καταγγέλλουν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Λάμπρο Φιλίππου, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο που τις εκπροσωπεί δεν έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή από Αρχές του εξωτερικού. Όπως ανέφερε ο κ. Πέτρος Πανταζής: «Υπάρχουν τέσσερις μηνύσεις για βιασμό. Είναι δύο κοπέλες που ήταν ανήλικες τότε και άλλες δύο που ήταν ενήλικες. Είναι άλλες τρεις κοπέλες που έχουν καταθέσει ως μάρτυρες και έχουν υποστεί κι αυτές προσβολές γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο ηθοποιός αυτός έχει βάση και την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά όλες οι πράξεις αυτές έχουν γίνει στην Ελλάδα. Θα πρέπει να γίνουν γρήγορα οι διαδικασίες για να μην παρέλθουν τα 15 έτη και παραγραφούν. Θα πρέπει μέχρι τη συμπλήρωση της 15ετίας να έχει εκδοθεί κλήση», ανέφερε.

«Υπάρχουν κι άλλες κοπέλες που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου και μου έχουν μεταφέρει κι άλλες σοβαρές περιπτώσεις. Θέλω να τις παρακαλέσω να τολμήσουν και να μη φοβούνται, γιατί μόνο έτσι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο», πρόσθεσε.

«Στα 23 χρόνια μου στο χώρο είναι από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις που έχουν υπάρξει. Και υπάρχουν κι άλλες που δεν έχουν γίνει γνωστές. Θα πρέπει όλοι να δώσουμε τη μάχη μας. Οι εντολείς μου δεν θέλουν καμία χρηματική αμοιβή, παρά μόνο την ηθική δικαίωση», συνέχισε.

«Έχουν καταθέσει όλες οι παθούσες και όλοι οι μάρτυρες, συν κάποιοι άλλοι. Πρόκειται εξ όσων γνωρίζω να κληθεί ο κατηγορούμενος για να δώσει εξηγήσεις. Κι εκεί ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη ή θα βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Όμως υπάρχουν πολύ σοβαρά στοιχεία», κατέληξε. Ο λόγος για τον Καρδιτσιώτη ηθοποιό, σκηνοθέτη, μουσικό και ιδιοκτήτη σχολής υποκριτικής Λάμπρο Φιλίππου, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Στη χώρα μας είχε γίνει γνωστός μετά τις συμμετοχές του στη σειρά «10η Εντολή», με εμφανίσεις σε συνολικά 5 επεισόδια του τρίτου κύκλου, το 2007.

* Η υπόθεση Φιλίππου απασχολεί τους εισαγγελείς τους τελευταίους μήνες, καθώς οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν πήραν δύναμη όπως είπαν από το κίνημα #MeToo. Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο είχε γίνει γνωστή η μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του ηθοποιού δύο αδελφές (η μία εκ των οποίων είναι ηθοποιός), οι οποίες υποστήριζαν ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού κατά συρροή από το συγκεκριμένο άντρα, κατά την περίοδο 2008-2014, που ήταν και οι δύο ανήλικες, και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν η μία τον εφιάλτη της άλλης.

Σύμφωνα με την 29χρονη σήμερα ηθοποιό, εξαιτίας της χειριστικής συμπεριφοράς του, είχε αρχίσει να τον ερωτεύεται, ενώ λόγω της μικρής ηλικίας της, είχε σχηματίσει την εντύπωση πως έτσι λειτουργούν όλες οι σχέσεις: «Με πίεζε να υπομένω πράγματα που δεν ήθελα. Ασκούσε σωματική βία επάνω μου κατά τη διάρκεια της ερωτικής μας επαφής, χτυπώντας με στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα μου, σε σημείο που μάτωνα στα γεννητικά μου όργανα. Κατά τη διάρκεια μιας επαφής λιποθύμησα, καθόσον εκείνος με έσφιγγε με τα χέρια του στο λαιμό. Όταν επανήλθα εκείνος συνέχιζε την πράξη μόνος του. Αντιλαμβανόμενη ότι όλα αυτά δεν αποτελούν φυσιολογική σχέση, τον Μάιο του 2013, διέκοψα τη σχέση μας», ανέφερε η 29χρονη.

Τα όσα κατήγγειλε η κοπέλα επιβεβαίωσε και η μικρότερη αδελφή της, που βιάστηκε από τον ίδιο άνδρα σε ηλικία 14 ετών, την ίδια περίοδο που το «ανώμαλο αυτό κτήνος», όπως τον χαρακτηρίζει στη μήνυσή της, κακοποιούσε σεξουαλικά και την αδελφή της. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η μικρότερη από τις αδελφές, το χειμώνα του 2012, λόγω απέχθειας και ενοχών, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, επιχειρώντας να πέσει από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time