Τη στιγμή που ο φονικός ιός του κοροναϊού «σαρώνει» τη χώρα και οι ειδικοί κάνουν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, νέο περιστατικό με αρνήτρια που δεν ήθελε να διασωληνωθεί, έλαβε χώρα αυτή τη φορά στο νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για μια 70χρονη γυναίκα, που δεν είχε εμβολιαστεί, κι έφτασε στο σημείο να λιποθυμήσει για να μη διασωληνωθεί.

Αφού λοιπόν, έχασε τις αισθήσεις της οι γιατροί επικοινώνησαν με τον εισαγγελέα και τη διασωλήνωσαν με εισαγγελική εντολή. Σημειώνεται πως νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όμως αυτό δυστυχώς δεν είναι το τελευταίο περιστατικό τέτοιας φύσης που συμβαίνει, καθώς την Δευτέρα στο νοσοκομείο του Βόλου σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό με αρνητή διασωλήνωσης, λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο 55χρονου που υπέγραψε για να μη διασωληνωθεί, καθώς πίστευε ότι δεν υπάρχει πανδημία.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, o πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Βόλου, Νικόλαος Χαυτούρας, σημείωσε πως είναι ό άνθρωπος που κάλεσε στο τηλέφωνο τον εισαγγελέα και πήρε την εντολή.
Οπως τόνισε: «Αυτή η γυναίκα ήταν αρνήτρια του εμβολιασμού και ήρθε στο νοσοκομείο γιατί παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια. Έκανε εισαγωγή, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και οι γιατροί αποφάσισαν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί, γιατί η ζωή της ήταν σε κίνδυνο. Η ίδια όμως είπε: "Οχι, δεν θέλω".

Από τη στιγμή που γνωρίζουμε, από την εμπειρία μας με τον 55χρονο, που υπέγραψε να μη διασωληνωθεί, ότι δεν μπορούμε να τον διασωληνώσουμε αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί, αναγκαστικά δεν τη διασωληνώσαμε. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε όμως περαιτέρω, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της. Τότε μπορέσαμε με εισαγγελική εντολή να τη διασωληνώσουμε», εξήγησε.

Και συνέχισε: «Ηταν επηρεασμένη από όλα αυτά τα εγκληματικά αφηγήματα και ήταν αποφασισμένη να αυτοκτονήσει. Εμεινε πολλές ώρες εκτός διασωλήνωσης και τώρα νοσηλεύεται στην εντατική, όπου υποστηρίζεται μηχανικά σε κρίσιμη κατάσταση. Ο 55χρονος, δυστυχώς, δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή.

Αυτοί που αρνούνται εμβόλιο και διασωλήνωση εγκληματούν εις βάρος τους και εναντίον της κοινωνίας. Οποιος αρνείται τη διασωλήνωση υπογράφει τη θανατική του ποινή. Αυτοκτονεί», είπε ο Ν. Χαυτούρας.

Σχετικά με την καστάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο του Βόλου σημείωσε: «Η κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου είναι τραγική. Σήμερα έχουμε 120 νοσηλευόμενους στις κλίνες COVID, ενώ χθες ήταν 110. Περιμένουμε εξιτήρια για να μπορέσουμε να "βολέψουμε" ασθενείς που βρίσκονται στα επείγοντα. Η εντατική είναι για 8 άτομα και τώρα νοσηλεύονται 12, και ακόμα δύο άτομα διασωληνωμένα εκτός εντατικής. Υπάρχει πρόβλημα και με τις εγκαταστάσεις οξυγόνου, καθώς είναι υψηλές οι απαιτήσεις.

Αύριο θα μας επισκεφθεί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Ζητάμε άμεσα να μεταφερθούν γιατροί στο νοσοκομείο μας, να γίνει επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας και να μεταφερθούν ασθενείς σε νοσοκομεία που δεν δέχονται τόση πίεση», κατέληξε κ. Χαυτούρας.