Σε ολιγόλεπτη διακοπή οδηγήθηκε η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, μετά από αντιπαράθεση ανάμεσα στον μάρτυρα, ιατροδικαστή, Νίκο Καλογριά και τους συνηγόρους υπεράσπισης.

«Ως ιατροδικαστής νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε ο καθένας 1000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ… έχω τη διάθεση να σας απαντήσω αρκεί να μπορώ» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Ο ιατροδικαστής απαντούσε στις ερωτήσεις της υπεράσπισης λέγοντας ότι δεν μπορεί να κρίνει ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στην πυροδοτηση του μηχανισμού στρες.

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε να ποσοστοποιησουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στο αποτέλεσμα.

Συνήγορος: Υπάρχουν έξι άνθρωποι που δικάζονται από αυτά που είπατε εσείς.

Μάρτυρας: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Να ανακαλεσέτε αυτό που είπατε. Εμεις κάνουμε τη δουλειά μας όπως κάνουμε κάθε μέρα σε όλες τις περιπτώσεις. Ειναι δυνατόν να είναι κατηγορούμενοι από εμένα; Ποτέ δεν έχω ξανακουσει στα είκοσι δύο χρόνια ότι ο ιατροδικαστής που κάνει τη δουλειά του, κάνει κατηγορουμένους. Δημιουργεί εντυπώσεις και σε αυτούς τους ανθρώπους. Με προσβάλλατε. Εχω δικαίωμα ... Και έχω και θυμό. Είναι δυνατόν να λέτε ότι ο ιατροδικαστής τους κατέστησε κατηγορουμένους;

Πολιτική Αγωγή: Οι πράξεις τους,τους κατέστησαν κατηγορουμένους.

Το δικαστήριο διέκοψε μετά από σχετικό αίτημα και του μάρτυρα για να πέσουν οι τόνοι.