Μια είδηση-βόμβα που έχει δημοσιευτεί σε τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Βόλου θέλει τις αστυνομικές Αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο ο 39χρονος Θανάσης Μ., που σκότωσε με 42 μαχαιριές την 75χρονη νονά του στη Νέα Ιωνία του Βόλου, να ευθύνεται και για άλλα ανεξιχνίαστα εγκλήματα.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα thenewspaper.gr με δημοσίευμά της που φέρει τον τίτλο «Ύποπτος και για δεύτερη δολοφονία ο 39χρονος φονιάς της νονάς του;» επισημαίνει ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν την περίπτωση ο Θανάσης Μ., που απολογήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή, να ευθύνεται και για άλλη μία δολοφονία. Μιας 69χρονης, που, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, έγινε πριν από περίπου 10 χρόνια στη Νέα Ιωνία Βόλου με τον ίδιο τρόπο. Τότε, το θύμα είχε δεχθεί είκοσι μαχαιριές στο σώμα ενώ είχε βρεθεί μέσα σε λίμνη αίματος, μετά από δύο ημέρες, από το γιο της, μέσα στην οικία της σε κεντρικό δρόμο της Ν. Ιωνίας και φέρεται να γνώριζε το δράστη. Η υπόθεση της δολοφονίας εκείνης της γυναίκας είχε μπει στο αρχείο και ο δολοφόνος της δεν είχε εντοπιστεί.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι η ανεξιχνίαστη δολοφονία που περιγράφει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα θυμίζει αυτή της μητέρας του δικηγόρου Γιάννη Μηλίνη, του ανθρώπου που πριν από λίγα 24ωρα ανέλαβε συνήγορος υπεράσπισης του «σφαγέα» του Βόλου. Την ίδια ώρα, πληροφορίες του taxydromos.gr ανέφεραν ότι από τον 39χρονο καθ’ ομολογία δράστη ελήφθη δείγμα DNA στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας, το οποίο θα συγκριθεί με άλλα δείγματα της Τράπεζας του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Θανάση Μ. ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και ζήτησε από την 75χρονη γυναίκα 2.000 ευρώ για τα οποία δεχόταν απειλές και όταν εκείνη αρνήθηκε να του τα δώσει, διαπληκτίστηκαν, με αποτέλεσμα να πάρει ένα μαχαίρι από την κουζίνα και να τη δολοφονήσει. Το μαχαίρι ισχυρίστηκε ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων, ωστόσο δεν βρέθηκε. Ο 39χρονος είχε καταδικαστεί παλαιότερα σε φυλάκιση 3,5 ετών για πρόκληση πυρκαγιάς και φθορά ξένης περιουσίας, διότι είχε βάλει φωτιά σε κατάστημα διασκέδασης στις Αλυκές, ενώ σε λίγες μέρες θα δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό. Επίσης, φέρεται να είχε εμπλοκή σε κύκλωμα εκβιαστών και είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για ναρκωτικά και κλοπές.

Το άγριο έγκλημα του 2009

Η δολοφονία της 75χρονης Ευθαλίας Αβραμίδου-Αλεξούλη εκ πρώτης όψεως έχει αρκετά κοινά σημεία με την ανεξιχνίαστη δολοφονία της μητέρας του συνηγόρου του. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία της εποχής, το άγριο έγκλημα με θύμα την 69χρονη Νίκη Τσιρογιάννη-Μηλίνη είχε γίνει στη Νέα Ιωνία του Βόλου, λίγες ημέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο του 2009. Την άτυχη γυναίκα είχε βρει νεκρή ο δικηγόρος γιος της, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, μέσα στο σπίτι της στην οδό Μελίνας Μερκούρη 17.

Ο Γιάννης Μηλίνης, μπαίνοντας μέσα στο σπίτι, είδε τη μητέρα του μέσα σε λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας, αστυνομικοί της οποίας βρέθηκαν στο σπίτι, ενώ στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, η άτυχη γυναίκα είχε δεχτεί 20 μαχαιριές στην αριστερή πλευρά του σώματός της και στην πλάτη. Η 69χρονη, που σύμφωνα με το περιβάλλον της ήταν καλοσυνάτος και πρόσχαρος άνθρωπος, είχε να δώσει σημεία ζωής από τις 10 Αυγούστου, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει τότε οι Αρχές, ο δολοφόνος είχε σχεδιάσει την πράξη του. Αμέσως μετά είχε φροντίσει να ξεφορτωθεί το όπλο του εγκλήματος, ενώ είχε αφαιρέσει προσωπικά αντικείμενα της δολοφονηθείσας, που μπορεί ενδεχομένως να οδηγούσαν στον εντοπισμό του, χωρίς όμως να πάρει αντικείμενα αξίας. Οι πολλές μαχαιριές στο σώμα της 69χρονης έδειχναν ότι ο δράστης λειτούργησε με αίσθημα πάθους, μανίας και μίσους. Μέσα στο σπίτι είχαν βρεθεί αποτυπώματα που δεν ταυτοποιήθηκαν.

Όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής, ο δράστης ήταν γνωστός στην 69χρονη. Η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο της, χωρίς να φοβηθεί ή να προβάλει αντίσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σώμα της δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης, παρά αμυχές που προκλήθηκαν από τη φορά του μαχαιριού. Ακόμη, φορούσε ρόμπα, κάτι που μαρτυρά ότι το άτομο που την επισκέφθηκε ήταν οικείο της και μέσα από το φιλικό της περιβάλλον. Πιθανόν ο άγνωστος δράστης να συνομίλησε μαζί της και να κάθισε ώρα στο σπίτι, καθώς βρέθηκαν στο τραπέζι μπολ παγωτού.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ