Δυο υπερσύγχρονες χειρουργικές τράπεζες για ορθοπεδική και πλαστική- γενική χειρουργική χρήση, παρέλαβε ο Χειρουργικός Τομέας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων μετά από εισήγηση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα αλλά και απόφαση του συνόλου των κομμάτων.

Οι συγκεκριμένες τράπεζες αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα των αντίστοιχων χειρουργικών ειδικοτήτων και θα αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένες και εντελώς απαξιωμένες τεχνολογικά υπάρχουσες χειρουργικές τράπεζες, επομένως αυτή η σημαντική δωρεά θα αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα χειρουργεία του ΠΓΝΙ.

Οι νέες χειρουργικές τράπεζες ανήκουν στην αιχμή της τεχνολογίας, κατασκευάστηκαν από τον γερμανικό οίκο Trumpf και η προμήθειά τους κόστισε 85.000 ευρώ. Η κάθε χειρουργική τράπεζα ενσωματώνει όλες τις υπάρχουσες σύγχρονες τεχνολογίες (εξαιρετική ανθεκτικότητα λόγω κατασκευής από ειδικά κράματα υλικών, αντοχή σε βάρος μέχρι 400 kg, αξεσουάρ από ανθρακονήματα, μεγάλο εύρος κινήσεων κ.λπ.), επομένως εγγυάται σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της χειρουργικής πράξης.