Στον απόηχο της σημερινής ανακοίνωσης 6.801 νέων κρουσμάτων κοροναϊού από τον ΕΟΔΥ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγεία για τις εξελίξεις γύρω από την πορεία της πανδημίας στη χώρα.  

Γκάγκα: Το ΕΣΥ πιέζεται πολύ αυτή την στιγμή

«Το ΕΣΥ πιέζεται παρά πολύ αυτή τη στιγμή. Αυτό για τα τμήματα Covid σημαίνει έως και πενταπλάσια εργασία για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε αυτά. Οι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία και το οξυγόνο στο νοσοκομεία τελειώνει σε μια μέρα, εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες τελείωνε σε μια εβδομάδα», τόνισε κατά την αποψινή ενημέρωση στο υπ. Υγείας η αν. υπουργός Μίνα Γκάγκα, η οποία για μια ακόμη φορά έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων και εμβολιασμό από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παπαευαγγέλου: Μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα

Στην αύξηση των κρουσμάτων στο σύνολο της χώρας αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊού, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια» τόνισε και συμπλήρωσε πως η χώρα μας βρίσκεται μέσα στο 4ο κύμα.

Παράλληλα, εξήγησε πως την τελευταία εβδομάδα παρουσιάστηκε 50% αύξηση κρουσμάτων, ενώ αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι 47.000.

Όπως εξήγησε, ένα στα τέσσερα ενεργά κρούσματα είναι στην Αττική και πρόσθεσε πως είναι στο 88% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια.

Ακόμα, υπογράμμισε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται πολύ αυτή τη στιγμή και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί για επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.