Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στις γραμμές του του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στο ύψος του σταθμού «Άγιος Νικόλαος» όταν συγκρούστηκε μια ειδική μηχανή λείανσης των γραμμών με έναν επιβατικό συρμό χωρίς επιβάτες.





Τρεις εργάτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ο ένας κατέληξε στο νοσοκομείο.




Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1 στις 4:05 π.μ. όταν η μηχανή λείανσης, που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά, παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.



Όπως δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Χαιρέτας, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο οι εργάτες που επέβαιναν στη μηχανή λείανσης αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις ράγες καθώς ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με συρμό τον οποίο είχαν τοποθετήσει σκόπιμα συνάδελφοί τους στη γραμμή για να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη πορεία του μηχανήματος.

 Όπως δήλωσαν συνάδελφοι των θυμάτων, η μηχανή λείανσης κινούνταν με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα που οι εργάτες πήδηξαν για να σωθούν. 

Η κυκλοφορία των συρμών γίνεται μεταξύ των τμημάτων Ομόνοια - Πειραιά και 'Ανω Πατήσια - Κηφισιά.

ΣΤΑΣΥ: Οδύνη για τον θάνατο - Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών, εκφράζουν με ανακοινωσή τους η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.



Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο. 


Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με τις Αρχές.