Μοιάζει σαν να έχει βγει από ταινία θρίλερ, όμως πρόκειται για πραγματικότητα και μάλιστα για μία πραγματικότητα που δείχνει να υπερβαίνει κάθε φαντασία. Ο λόγος για την απίστευτη αποκάλυψη με τον δικηγόρο Ιωάννη Μηλίνη, ο οποίος θα υπερασπιζόταν τον Θανάση Μυλωνά, που προ ολίγων ημερών, στον Βόλο, σκότωσε τη νονά του για τα χρήματα αλλά πριν από 12 χρόνια είχε σκοτώσει την ίδια τη μητέρα του δικηγόρου, Νίκη Μηλίνη.

Το χρονικό

12 Aυγούστου 2009. Ο 27χρονος, τότε, Θανάσης Μυλωνάς μπαίνει στο ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε η 69χρονη Νίκη Μηλίνη, στη Νέα Ιωνία Βόλου και της αφαιρεί τη ζωή με 20 μαχαιριές. Η άτυχη γυναίκα είχε να δώσει σημεία ζωής στα παιδιά της δύο μέρες. Παρά τις τηλεφωνικές ενοχλήσεις του γιου της, Ιωάννη Μηλίνη, η 69χρονη γυναίκα δεν απαντούσε.

Όταν πια έφτασε στο σπίτι, βρήκε τη μητέρα του μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ποτέ του δεν θα ξεχάσει εκείνο το σοκ!

Ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση είχε δείξει ότι η 69χρονη γυναίκα “βλήθηκε από πίσω, και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη πάλης, ή αμυχές”. Στην κλειδαριά του διαμερίσματος δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, κάτι που μαρτυρούσε, ότι η 69χρονη γυναίκα άνοιξε την πόρτα σε άτομο το οποίο γνώριζε.

Ισχυρό άλλοθι

Σύμφωνα με το Gegonota News, ο Θανάσης Μυλωνάς είχε προσαχθεί στην αστυνομία ως ύποπτος, αλλά το άλλοθί του ήταν ικανό ώστε να τον «απαλλάξει».

12 χρόνια μετά

Ο γνωστός δικηγόρος του Βόλου, Ιωάννης Μηλίνης ο έρχεται αντιμέτωπος με μια αποκάλυψη που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ του. Γίνεται ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου που δολοφόνησε τη νονά του για τα χρήματα αλλά πληροφορείται το πρωί της Δευτέρας από την αστυνομία ότι ο άνθρωπος αυτός κατηγορείται για τη δολοφονία της μητέρας του. Και μόνο στο άκουσμα κάτι τέτοιου, ο ίδιος πάγωσε!

Ταυτοποίηση DNA

Δείγμα γενετικού υλικού που είχε εντοπιστεί στα νύχια της 69χρονης Νίκης Μηλίνη, ήταν αυτό που αποκάλυψε ότι ο δολοφόνος της ήταν το ίδιο άτομο που είχε σκοτώσει πριν από λίγες ημέρες τη νονά του, δηλαδή ο Θανάσης Μυλωνάς. Η 69χρονη Νίκη Μηλίνη κατοικούσε στο ισόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν ο παππούς και η γιαγιά του 39χρονου -σήμερα- δολοφόνου. Γι' αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι της, καθώς φέρεται να του άνοιξε η ίδια την πόρτα της, καθώς τον γνώριζε.

Μάλιστα, του πρόσφερε και παγωτό, όπως συμπέραναν οι αστυνομικοί από τα μπολ που είχαν βρει. Σε ένα από αυτά, είχε ανιχνευτεί το DNA άγνωστου νεαρού άνδρα, που δεν ήταν σεσημασμένος για να ταυτοποιηθεί.

Παραιτείται από την υπεράσπιση

Μετά την απίστευτη και σοκαριστική τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της μητέρας του, αρκέστηκε να πει σε δηλώσεις του, ότι ουδέποτε έπαυσε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι τώρα να ενδιαφέρεται και να εισφέρει στοιχεία στις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος. Τέλος, ανακουφισμένος από αυτή την εξέλιξη ευχαρίστησε και την ελληνική αστυνομία. Έκανε γνωστό ότι θα παραιτηθεί από την υπεράσπιση του 39χρονου, που είναι ήδη κρατούμενος.