Με άμεση εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, τέθηκε σε αργία το ανώτερο στέλεχος της εκπαίδευσης, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Παράλληλα, ζητήθηκε η αντικατάσταση του στελέχους στην άσκηση των καθηκόντων του.

Σημειώνεται πως μια εκπαιδευτικός είχε καταγγείλει πως στις 17 του προηγούμενη Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από το στέλεχος και προϊστάμενό της στην υπηρεσία.

Έτσι, μετά την επισημοποίηση της καταγγελίας, η κυρία Κεραμέως έδωσε εντολή για την άμεση διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του εν λόγω στελέχους.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η εργαζόμενη, στις 17 Σεπτεμβρίου βγήκε με τον προϊστάμενό της -τον οποίο δήλωσε ότι εμπιστευόταν- για διασκέδαση στα παράλια του νομού. Η βόλτα, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», κατέληξε σε έναν εφιάλτη για εκείνη, καθώς έπεσε θύμα βιασμού.
Υπενθυμίζεται πως η μήνυση κατατέθηκε στις 11 Οκτωβρίου και, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας, κατέθεσαν η μηνύτρια και μάρτυρες. Στον εισαγγελέα υποβλήθηκε έκθεση ιδιωτικού εργαστηρίου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη γενετικού υλικού του άνδρα στο φόρεμα της γυναίκας.

Στο θέμα υπήρξε ακόμη μια εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με το τοπικό ενημερωτικό μέσο onlarissa.gr, ο προϊστάμενος της εκπαιδευτικού που τον κατήγγειλε για βιασμό, υπέγραψε τη μετακίνησή της από το γραφείο όπου εργαζόταν, σε σχολείο στην περιοχή της Λάρισας.

Η απόφαση έγινε γνωστή στην 44χρονη μέσω e-mail, μία εβδομάδα αφότου έκανε την καταγγελία για βιασμό.