Παρουσία δύο Αρχηγών, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) της Κύπρου Αντιστρατήγου Δημόκριτου Ζερβάκη, πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο Κρήτης, η τελετή αποφοιτήσεως των νέων Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ) της 2021 Δ΄ ΕΣΣΟ.

Συμφώνως με το ΓΕΣ, συνολικώς αποφοίτησαν 47 ΔΕΑ Πεζικού, Ειδικών Δυνάμεων και Οικονομικού από την Ελλάδα, καθώς και 69 ΔΕΑ Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων από την Κύπρο.

Στη συνέχεια, παρουσία πάντα των δύο Αρχηγών, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη Μνήμη του Αντιστρατήγου επί τιμή Γρηγόρη Αυξεντίου, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του ’50 είχε φοιτήσει και αποφοιτήσει ως ΔΕΑ Πεζικού του Ελληνικού Στρατού, προτού μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κύπρο, όπου βρήκε τον ηρωικό θάνατο πολεμώντας τους Βρετανούς αποικιοκράτες για την απελευθέρωση του νησιού του, ενώ κατατέθηκαν και δάφνινα στεφάνια από τους δύο Αρχηγούς ανδριάντα του, που βρίσκεται στον περίβολο της Σχολής.

Για το θέμα αυτό ο Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δ.Ζερβάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τα εξής: «Ορκωμοσία ΔΕΑ Πεζικού στην ιστορική ΣΕΑΠ. Φυτώριο των αξιωματικών της πολύτιμης εφεδρείας μας. Από την Σχολή αυτή αποφοίτησε και ο Εθνικός μας Ήρωας Γρηγόρης Αυξεντίου. Ιερή Παρακαταθήκη η θυσία του, τεράστιο το χρέος μας απέναντί του».