Προετοιμασμένοι ώστε να ανταποκριθούν στα νέα μέτρα δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο θέαμα και ακρόαμα, αναφέροντας ότι το σημαντικότερο είναι να μην ξανακλείσουν τα θέατρα και οι χώροι ψυχαγωγίας αφού την προηγούμενη διετία ο κλάδος υπέστη κυριολεκτικά καθίζηση χάνοντας το 90% των εσόδων του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας Κώστα Κεχαγιόγλου (ΠΟΘΑ), οι εργαζόμενοι σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχουν εμβολιαστεί πλήρως ενώ όλα σχεδόν τα θέατρα λειτουργούν με εμβολιασμένο κοινό.

«Είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε να εμβολιαστούμε ακριβώς επειδή ζημιωθήκαμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο» δηλώνει στα parapolitika.gr ο κ. Κεχαγιόγλου. Αναφέρει επίσης πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν παραγωγές σε όλα σχεδόν τα θέατρα και τις μουσικές σκηνές και τους χώρους θεάματος αναδεικνύοντας παράλληλα το πρόβλημα με τα παιδικά θέατρα.

«Εκεί τα παιδάκια μπορούν να μπαίνουν με τεστ, οι γονείς τους όμως μόνο με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η κίνηση θα είναι μικρότερη εφεξής» σημειώνει. Σχετικά τέλος με την αυριανή κινητοποίηση στο υπ. Εργασίας, αυτή αφορά κυρίως ασφαλιστικά ζητήματα και όσους έμειναν άνεργοι μετά την ολοκλήρωση του μητρώου καλλιτεχνών στις 10 Ιανουαρίου 2021.