Το μεγάλο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι, παρέμενε κλειστό και ανέγγιχτο από το καλοκαίρι του 2008, όπως το είχε αφήσει ο τελευταίος του ένοικος. Για περισσότερα από 13 χρόνια ουδείς είχε διαβεί το κατώφλι του ρετιρέ, στο εσωτερικό του οποίου, στις 4 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, είχε βρει φρικτό θάνατο ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς της Ελλάδας, ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Κατά καιρούς, υπήρχαν φήμες ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί, μάλιστα έλεγαν ότι ένας αρχιτέκτονας είχε δώσει στο διαμέρισμα του τρόμου νέα πνοή.

Στην πραγματικότητα, μέχρι πρόσφατα, το σπίτι παρέμενε χωρίς ενοίκους, ενώ κάθε χρόνο ένας μυστηριώδης άγνωστος άφηνε λευκά λουλούδια έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας, στην επέτειο της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Πλέον, το ρετιρέ της Μετεώρων, με την πανέμορφη θέα προς την Ακρόπολη, άλλαξε χέρια και τις τελευταίες ημέρες ο νέος ιδιοκτήτης του απομακρύνει από το εσωτερικό του διαμερίσματος την οικοσκευή του ηθοποιού. Το σπίτι πουλήθηκε, 13 χρόνια και 5 μήνες μετά, από τα ανίψια του ηθοποιού, που ήταν και οι μοναδικοί κληρονόμοι του.

Υπενθυμίζεται ότι ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του, στις 8 Οκτωβρίου του 2009, πέθανε από καρκίνο η πολυαγαπημένη αδελφή του, Έφη Παπαθεοδώρου, ενώ λίγους μήνες μετά έφυγε από τη ζωή και ο σύζυγός της. Τρία χρόνια αργότερα, άφησε την τελευταία της πνοή, παραιτημένη πια από τη ζωή, η Νικολέτα Σεργιανοπούλου, μητέρα του Νίκου και της Έφης. Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Οκτωβρίου του 2012. Μάνα και κόρη είχαν πεθάνει την ίδια μέρα.

* Η είδηση της άγριας δολοφονίας του ζεν πρεμιέ της ελληνικής τηλεόρασης είχε σοκάρει ολόκληρη τη χώρα, καθώς ο 55χρονος ηθοποιός βρισκόταν τότε στην κορυφή της καριέρας του. Πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά «Δύο ξένοι», έμπαινε επί σειρά ετών, καθημερινά, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο ελληνικό σπίτι και είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός είτε ως (ξένος) Κωνσταντίνος Μαρκοράς είτε ως Παυλάτος στους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη».

Η άλλοτε ήσυχη γειτονιά του Παγκρατίου συγκλονίστηκε από τον τρόπο που βρήκε το θάνατο ο δημοφιλής καλλιτέχνης. Ο ιατροδικαστής μέτρησε στο σώμα του 21 μαχαιριές. Στο λαιμό, τη θωρακική χώρα, την κοιλιά και την ωμοπλάτη. Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Φίλιππος Κουτσάφτης, διαπίστωσε ότι έφερε και αμυντικά τραύματα στα χέρια, πράγμα που αποδείκνυε ότι το θύμα είχε παλέψει με το δράστη, χωρίς όμως να καταφέρει να του ξεφύγει. Πραγματική σφαγή. Την ίδια ημέρα, και όσο τα νέα του αποτρόπαιου φονικού κυκλοφορούσαν ταχύτατα, η περιοχή κατακλύστηκε από δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και θαυμαστές του ηθοποιού, που ήθελαν να δουν από κοντά την πολυκατοικία της Μετεώρων όπου ο Νίκος Σεργιανόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή. Σε κατάσταση σοκ γείτονες και γνωστοί. Μεταξύ αυτών η οικιακή βοηθός που βρήκε κατακρεουργημένο τον ηθοποιό, πνιγμένο μέσα στο ίδιο του το αίμα.

Για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου συνελήφθη 50 ημέρες μετά ο Γεωργιανός Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, 30 χρόνων, ο οποίος έμενε παράνομα στη χώρα μας. Ομολόγησε το έγκλημά του και παραδέχτηκε ότι φεύγοντας είχε πάρει 100 ευρώ από το πορτοφόλι του θύματος, δύο φορητούς υπολογιστές, το κινητό του ηθοποιού και τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου του. Καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ισόβια κάθειρξη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time