Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
13χρονη_Παιδων
Ελλάδα

Κολωνάκι: Συγκλονιστικές σκηνές της μεταφοράς της 13χρονης που έπεσε από τον έκτο όροφο στο νοσοκομείο

Η ανήλικη υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο κεφάλι και η κατάσταση της παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο το περιστατικό με την 13χρονη κοπέλα που έπεσε από τον έκτο όροφο στο Κολωνάκι και συνεπώς, όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η αστυνομία για την πτώση της στο κενό. 

Σημειώνεται πως το δίνει κορίτσι μάχη για τη ζωή του, καθώς φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκε στο Παίδων μετά από μια αγωνιώδη επιχείρηση του ΕΚΑΒ.

Την ώρα του συγκλονιστικού περιστατικού ένας μοτοσικλετιστής της ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ έφτασε στην οδό Σπεύσιππου στο Κολωνάκι, δευτερόλεπτα πριν από το ασθενοφόρο.

Η 13χρονη βρισκόταν στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μειωμένο επίπεδο συνείδησης, βρέθηκε στο κενό από τον 6ο όροφο του σπιτιού της. Οι διασώστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί και το έβαλαν στο φορείο.

Την ίδια στιγμή, μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ άνοιξε το δρόμο στο ασθενοφόρο και η 13χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου και διαδωληνώθηκε.

Υπενθυμίζεται πως η ανήλικη έπεσε από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας, στην πίσω πλευρά του κτιρίου κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Πριν χτυπήσει στο έδαφος, έπεσε σε ένα δέντρο που βρίσκεται στην πυλωτή.

Μάλιστα, το δέντρο είναι αυτό,  το οποίο ανέκοψε τη σφοδρότητα της πτώσης και έσωσε τη 13χρονη από βέβαιο θάνατο.

Ο πατέρας της 13χρονης ήταν αυτός που ειδοποίησε πρώτος το ΕΚΑΒ. Όταν μπήκε στο δωμάτιο της και είδε την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και το κορίτσι στο κενό άρχισε να φωνάζει σε κατάσταση σοκ.

Όπως καταγγέλλουν οι γείτονες, η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο έγινε ταχύτητα, όμως το ΕΚΑΒ άργησε να φθάσει στο σημείο. «Όλοι παίρνανε τηλέφωνο είχαν στείλει και άτομο στον ευαγγελισμό για να ζητήσουν βοήθεια κάποιο γιατρό αφού καθυστερούσε το ασθενοφόρο και αυτό το καημένο ήταν τόση ώρα με τον πατέρα από πάνω», είπαν οι γείτονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν το παιδί βρεθεί στο κενό προηγήθηκε έντονος τσακωμός με τον πατέρα με τον οποίο μεγαλώνει ύστερα από το θάνατο της μητέρας.

Τέλος, η ανήλικη υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο κεφάλι και η κατάσταση της παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.