Την ώρα που ο κοροναϊός «χτυπά» τη χώρα και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, νέα περιστατικά με αντιεμβολιαστές ιερείς συμβαίνουν.

Ειδικότερα, σε ηλικία μόλις 46 ετών και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Χαλκέων στη Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να νικήσει τον φονικό ιό. Σημειώνεται πως δεν ήθελε να εμβολιαστεί και το πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή.

Κανείς από την οικογένειά του δεν του είπε το τελευταίο «αντίο». Ο αδελφός του, ιερέας και εκείνος και ανεμβολίαστος, δίνει μάχη με τη νόσο στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι γονείς τους, επίσης, βρίσκονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης, δέκα ημέρες πάλεψε ο αρχιμανδρίτης Θεολόγος με τη νόσο, που προσπαθούσε να ξεπεράσει με φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι του.

«Ιερά» γιατροσόφια

Αυξάνονται τα περιστατικά με αντιεμβολιαστές γιατρούς, μάλιστα ένας που βγήκε σε αναστολή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, βρήκε ακροατήριο στην εκκλησιά του Αγίου Σάββα στην ιερά οδό. Εκεί, με τις ευλογίες του ιερέα, δίνει συμβουλές και μοιράζει σχετικά φυλλάδια.

«Δεν πίνουμε νερό, ελαχιστότατο, όταν τρώμε 20 λεπτά πριν και μετά πίνετε νερό όταν ζητήσει το σώμα σας. Όχι πριν το μισάωρο. Όχι άσπρο ψωμί και καλύτερα αποφεύγουμε τα λευκά αλεύρια. Προβιοτικά κατσικίσια προϊόντα. Όχι άλλα γαλακτοκομικά. Απαγορεύεται το χοιρινό», αναφέρεται σε ένα από αυτά.