Χαμηλές «πτήσεις» καταγράφονται από το πρωί στο λιανεμπόριο όπου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στις περισσότερες περιοχές ανά την επικράτεια, η «Black Friday» έχει μετατραπεί σε «μαύρη» Παρασκευή για τους καταναλωτές και τους εμπόρους. Στην Αθήνα, οι μικρές ουρές έξω από μεγάλα καταστήματα δημιουργούνται λόγω των ελέγχων που γίνονται από τους υπαλλήλους για τα πιστοποιητικά και τα τεστ των πελατών. Σημειώνεται ότι όσοι ανεμβολίαστοι δεν διαθέτουν ούτε αρνητικό τεστ μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με τη μέθοδο του click away.

1

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες τα προϊόντα που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση και που προσελκύουν το ενδιαφέρον του κοινού είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές, τα smartphones, τα laptops, παιχνίδια, λευκές συσκευές, έπιπλα και είδη οικιακού εξοπλισμού.

Οι προσφορές στα περισσότερα προϊόντα κυμαίνονται στο 50%, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές σε επώνυμα προϊόντα η έκπτωση φτάνει ακόμη το 80%.

2

Εν τω μεταξύ, κινητικότητα παρατηρείται στις διαδικτυακές παραγγελίες και συγκεκριμένα στις ηλεκτρονικές συσκευές. Με δηλώσεις του στα Parapolitika.gr ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Κουγιουμτζής υπογραμμίζει ότι «ο καταναλωτής πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα e-shop, να κάνει έρευνα αγοράς ώστε να μην πέσει στην παγίδα και να αγοράσει προϊόντα που υποτίθεται ότι είναι φθηνά».

3