Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
video_8xroni_star
Ελλάδα

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στο Κερατσίνι – Το ύποπτο ΙΧ και τα ερωτήματα για τον θάνατο της 8χρονης

Εννέα λεπτά μετά το άνοιγμα της μεταλλικής πόρτας όπου είχε σφηνωθεί το παιδάκι, φθάνει στην απέναντι πλευρά ένα αυτοκίνητο

Νέο βίντεο από την τραγωδία στο Κερατσίνι είδε το φως της δημοσιότητας, με τα στοιχεία που παρουσιάζονται να γεννούν πολλά ερωτήματα για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ζητά να διερευνηθεί από τις αρχές ο ρόλος ενός αυτοκινήτου και δύο μηχανών που βρίσκονται έξω από τον χώρο, όπου είναι νεκρό το παιδάκι καθώς και η παρουσία άλλων ατόμων.

Στο βίντεο που που δίνει στη δημοσιότητα το Star, φαίνεται ότι 9 λεπτά μετά το άνοιγμα της μεταλλικής πόρτας όπου είχε σφηνωθεί το παιδάκι, φθάνει στην απέναντι πλευρά ένα αυτοκίνητο.

Σταματά και ανάβει τα alarm. Το ρολόι δείχνει 18:06 το απόγευμα. Από τη θέση που βρίσκεται ο οδηγός μπορεί να δει ότι το κοριτσάκι είναι στο έδαφος. Ένα λεπτό αργότερα κλείνει τα φώτα.

Δευτερόλεπτα μετά, δύο εργαζόμενοι του εργοστασίου αποχωρούν έχοντας δίπλα τους το νεκρό παιδί, ενώ στο παιδί πηγαίνει ένας από τους υπαλλήλους και το περιεργάζεται. Ο υπάλληλος φαίνεται να μιλά στο κινητό. Ο οδηγός του αυτοκινήτου βγαίνει στον δρόμο. Ο υπάλληλος συνεχίζει να μιλά στο κινητό του, σύμφωνα με το Star. 

Δύο λεπτά αργότερα φθάνει πίσω από το αυτοκίνητο και σταματά μία μηχανή. Οι δύο οδηγοί συνομιλούν μεταξύ τους και η μηχανή αποχωρεί από το σημείο.

Στις 18:12 αποχωρεί και τρίτος υπάλληλος. Το αυτοκίνητο παραμένει απέναντι. Για τα επόμενα λεπτά ο οδηγός του αυτοκίνητου στέκεται στον δρόμο και ο υπάλληλος μπροστά στην είσοδο.

Στο βίντεο του Star φαίνεται ότι στις 18:16 εμφανίζεται και άλλη μηχανή, η οποία έχει ανέβει ανάποδα τον δρόμο και σταματά ακριβώς μπροστά στο αυτοκίνητο. Αποχωρούν ταυτόχρονα στις 18:20 με τη μηχανή να ανεβαίνει το διάζωμα και να περνά στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η παρουσία του αυτοκινήτου και των δυο μηχανών το διάστημα που το κοριτσάκι είναι νεκρό γεννά ερωτήματα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Έχουν ή δεν έχουν σχέση οι οδηγοί με την υπόθεση; Έχουν τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους; Γιατί η μία μηχανή ανεβαίνει ανάποδα τον δρόμο;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οικογένεια της Όλγας ζητά να μάθει πότε βγήκε το φωτοκύτταρο από τη μεταλλική πόρτα, πότε κάλεσαν οι υπάλληλοι το ΕΚΑΒ και πόσοι ήταν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο το μοιραίο απόγευμα.

Δείτε το βίντεο