Περιπολικο
Ελλάδα

Έγκλημα στο Αγρίνιο: Ο μητροκτόνος είχε νοσηλευτεί τέσσερις φορές σε ψυχιατρικά καταστήματα

Του είχαν κατατεθεί μηνύσεις από τη μητέρα του και από τη γιαγιά του

Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του 35χρονου μητροκτόνου στο Αγρίνιο. Ο δράστης μάλιστα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Αυτό για το οποίο αναρωτιούνται πολλοί είναι το πώς αφέθηκε ελεύθερος ο συγκεκριμένος δράστης εφόσον είχε νοσηλευτεί και δη τέσσερις φορές σε διάφορα ψυχιατρικά καταστήματα της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, στο Δαφνί, στο Δρομοκαϊτειο, στη ψυχιατρική κλινική του Ρίου και τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόταν στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών του Κορυδαλλού. Το παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα, να σκοτώσει την ίδια του τη μητέρα και να τραυματίσει τη γιαγιά του.

Μάλιστα, ο 35χρονος είχε καταδικαστεί το 2012 για ληστεία στην Πάτρα και το 2013 για βιασμό στα Ιωάννινα ενώ σε βάρος του είχαν κατατεθεί μηνύσεις από τη μητέρα και την γιαγιά του το 2015 και το 2017 για ενδοοικογενειακή βία.

Και παρόλα αυτά, ο μητροκτόνος μπαινόβγαινε στις ψυχιατρικές κλινικές επαναλάμβάνοντας τα αδικήματά του.

Την ίδια στιγμή, τα ίδια εύλογα ερωτήματα γεννιούνται και στην υπόθεση του 49χρονου ομογενή από την Αρμενία, ο οποίος δολοφόνησε τη γυναίκα του, την Κυριακή το βράδυ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, καθώς ο 49χρονος, στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική.

Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο του 2020, όταν είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει καταπίνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών και τότε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ψυχιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου εκεί παρέμεινε για 20 ημέρες ενώ συνέχεια πήρε εξιτήριο με την προϋπόθεση, ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει την αγωγή που του είχε χορηγηθεί.

Λίγους μήνες αργότερα, ο γιος του 49χρονου ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να διατάξουν και πάλι τον εγκλεισμό του πατέρα του σε ψυχιατρική κλινική αφού η ζωή τόσο του ίδιου όσο και της μητέρας του γινόταν ολοένα και ανυπόφορη εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς.

Αυτή τη φορά νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες ωστόσο η πορεία της υγείας του το τελευταίο διάστημα πρέπει να είχε επιδεινωθεί και πάλι, ενώ σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον δεν ακολουθούσε τη φαρμακευτική που του είχαν συστήσει οι ψυχίατροι.