Καταβεβλημένος, εξαντλημένος αλλά ανακουφισμένος και χαρούμενος που βγήκε νικητής, επέστρεψε χθες στο σπίτι του στο Χαλάνδρι ο 68χρονος οφθαλμίατρος Γιώργος Νέος, που στις 11 Νοεμβρίου λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του όταν έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης του, από την εικαστικό Κλοντιάνα Τσέλο.

Ο γιατρός παρέμεινε 19 ημέρες στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση καθώς οι 5 σφαίρες που έριξε εναντίον του η 49χρονη γυναίκα τον είχαν βρει στο θώρακα και την κοιλιά. Τις πρώτες ημέρες η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και στη συνέχεια στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, προτού βεβαιωθούν οι θεράποντες ιατροί του ότι έχει ξεφύγει τον κίνδυνο και μπορεί να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο νοσηλείας. Σημειώνεται πως φέρει στο πρόσωπό του σημάδια από την επίθεση, γεγονός που επιβεβαιώνει τις αρχικές πληροφορίες ότι η υστερική ζωγράφος τον χτύπησε στο κεφάλι με την κάννη του όπλου αφού τον είχε πυροβολήσει.

Ο οφθαλμίατρος θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση. Ο ίδιος δήλωσε στην κάμερα πως τώρα προέχει η υγεία του και θέλει να ηρεμήσει μετά την περιπέτειά του. Στο πλευρό του όλες αυτές τις ημέρες ήταν η Βρετανίδα σύζυγός του με την οποία μεγαλώνουν από κοινού το κορίτσι που ο γιατρός είχε αποκτήσει εκτός γάμου με την Τσέλο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time