Η φρικτή γυναικοκτονία που συντάραξε το πανελλήνιο και όχι μόνο συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και των παραγωγών του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν και οι πρώτες προτάσεις κυρίως στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, από παραγωγούς που ζητούν τη συναίνεσή του, αλλά και την αφήγησή του για όσα προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν μετά το έγκλημα: Λεπτομέρειες για τη γνωριμία τους, τη σχέση τους, το γάμο τους, τα τρίτα πρόσωπα, αλλά και τη στιγμή του εγκλήματος μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Η δολοφονία έχει απασχολήσει δεκάδες ξένα Μέσα και κυρίως βρετανικές εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς (η Καρολάιν ήταν Βρετανίδα υπήκοος) που έκαναν εκτενείς αναφορές αλλά και αφιερώματα τόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα όσο και για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ομολογία του συζύγου της 20χρονης Καρολάιν. Και οι πρώτες προτάσεις έφθασαν επτά μήνες μετά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παραγωγός τηλεοπτικής εταιρείας από το Λονδίνο επικοινώνησε με το δικηγόρο του 33χρονου συζυγοκτόνου, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, και του ζήτησε να έρθει σε επαφή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, προκειμένου να έχει τη συναίνεσή του για την παραγωγή με θέμα την άγρια δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Ο Βρετανός τηλεοπτικός παραγωγός ζήτησε να μάθει πληροφορίες για τη σχέση του ζευγαριού, τα προβλήματα στο γάμο τους και κυρίως λεπτομέρειες για τη δολοφονία, δηλαδή για το σκηνικό της φρίκης που στήθηκε στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και τη δήθεν αιματηρή ληστεία που σκηνοθέτησε ο πιλότος. Ο τηλεοπτικός παραγωγός φέρεται να είπε στο δικηγόρο ότι η εταιρεία του δεν είχε αποφασίσει ακόμα αν θα χρησιμοποιούσε το υλικό για σειρά λίγων επεισοδίων, ταινία ή για ντοκιμαντέρ. Ζήτησε μάλιστα να μιλήσει στην τηλεοπτική παραγωγή και ο ίδιος ο καθ’ ομολογία δολοφόνος. Όπως ενημέρωσε, ήταν απαραίτητη η εγγραφή συναίνεσή του με την υπογραφή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, με τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα φυσικά.

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης απάντησε αρνητικά, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τον πελάτη του και θα μεταφέρει την απάντησή του. Ο κ. Παπαϊωαννίδης επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επαφή με τον παραγωγό λέγοντας: «Πράγματι επικοινώνησε μαζί μου αγγλική εταιρεία και ζήτησε την εκχώρηση και συναίνεση εκ μέρους του εντολέα μου για την υπόθεση. Η απάντηση ήταν αρνητική ως έπρεπε». Στην επόμενη συνάντηση με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού, ο δικηγόρος του ενημέρωσε τον καθ’ ομολόγιαν δολοφόνο για το ενδιαφέρον του Βρετανού τηλεοπτικού παραγωγού. Ο πιλότος αρνήθηκε αμέσως λέγοντας: «Όχι Αλέξανδρε, δεν πρόκειται να το κάνω αυτό. Ομολόγησα τη δολοφονία και τελειώνει εκεί». Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής κάνεις δεν φέρεται να έχει μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα με την οικογένεια της αδικοχαμένης Καρολάιν.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα την άγρια δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς έχουν δείξει τόσο το BBC όσο και το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4. Παραγωγοί του Channel 4, μάλιστα, έχουν επικοινωνήσει με τη σύμβουλο ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου η οποία έκανε συνεδρίες με την 20χρονη κοπέλα λίγο καιρό πριν από τη δολοφονία της, ζητώντας να τους μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Καρολάιν στη σχέση και το γάμο της με το σύζυγό της. Ανάλογο αίτημα υπήρξε και προς τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να μιλήσει για τις έρευνες της Αστυνομίας και την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time