Το ενδεχόμενο παράτασης της προσωρινής κράτησης του 48χρονου «ψευτογιατρού» είναι ανοικτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών καρκινοπαθών.

Ο περιβόητος «Dr. Kontos», ο οποίος κατηγορείται ότι υποσχόταν στα θύματά του πλήρη ίαση από τον καρκίνο με αποστάγματα και βότανα, σήμερα έχει κληθεί σε νέα απολογία για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει σήμερα προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία και να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν θα αποφυλακιστεί

Αν οι δικαστικές αρχές αποφασίσουν να του επιβάλλουν και δεύτερη προφυλάκιση για τη νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει τότε ακόμα και εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη του μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου 2021 όποτε και λήγει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης δε θα αποφυλακιστεί.

Σε αυτή την περίπτωση θα παραταθεί η προσωρινή του κράτηση για 18 ακόμη μήνες, όπου στο μεταξύ θα έχει εκδοθεί και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.