Μια ακόμη γυναικοκτονία προστέθηκε σήμερα στη θλιβερή λίστα ανάλογων εγκλημάτων, που έχουν λάβει τη μορφή «μάστιγας» τους τελευταίους μήνες. Η δολοφονία σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Βλαχιώτη Λακωνίας, όταν ένας 40χρονος έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τη 36χρονη σύζυγο και μητέρα των δυο παιδιών τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης δεν είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές στο παρελθόν, ενώ και η γυναίκα δεν είχε κάνει κάποια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Μαρτυρίες ανέφεραν πως το βράδυ της Κυριακής οι δυο τους, που ζούσαν τα τελευταία τρία χρόνια στο χωριό, καβγάδισαν έντονα, ενώ τα δυο παιδιά - αγόρια ηλικίας 8 και 10 ετών - κοιμούνταν στο διπλανό δωμάτιο.

Κυνικός ο δράστης

Πάνω στον καβγά, η κατάσταση ξέφυγε και ο 40χρονος στραγγάλισε την 36χρονη. Στη συνέχεια ο δράστης εξαφανίστηκε από το σπίτι. Λίγο αργότερα όμως, τηλεφώνησε στην αστυνομία, και ανέφερε κυνικά: «Μάλλον έπνιξα τη γυναίκα μου».

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν τη γυναίκα νεκρή στο κρεβάτι και εκείνον να κάθεται δίπλα της. Στους πρώτους του ισχυρισμούς, ο 40χρονος είπε πως τσακώθηκαν γιατί η 36χρονη ήθελε να τον εγκαταλείψει.