Σημαντική ήταν η χθεσινή ημέρα για τον Καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London, Ηλία Μόσιαλο καθώς αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην τελετή παρέστη η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας και Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Μίνα Γκάγκα καθώς και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Καθηγητής, Ευάγγελος Βενιζέλος.



Σε σχέση με την εκδήλωση, η προσφώνηση πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Στην προσφώνησή του ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, αφού αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του τιμωμένου, κατέληξε ως εξής:

«Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρωτοπορία των ερευνητών σχετικά με τη δημόσια υγεία και την πολιτική της υγείας, παραμένοντας όμως μια πολυσχιδής προσωπικότητα, που σε κερδίζει με την απλότητά του, το χαμόγελό του και την οπτική του σε όλα τα θέματα, γενικότερα».

Η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού, Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννη Μπολέτη.

Η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο.

Η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής έγινε από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Εμμανουήλ Πικουλή.

Η ομιλία του τιμωμένου καθηγητή κ. Ηλία Μόσιαλου είχε τίτλο: «Το σύστημα υγείας μετά την πανδημία».

Δείτε την ομιλία του