Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
Ιερεας
Ελλάδα

Σάλος στη Μαγνησία: Αρνητής παπάς έστελνε SMS με παλαβές θεωρίες κατά των εμβολίων

Για τη δράση του ιερέα διαμαρτυρήθηκαν πιστοί, ενώ φαίνεται ότι ο ίδιος είχε νοσήσει από κοροναϊό, όπως και η οικογένειά του.

Σάλος έχει προκληθεί στη Μαγνησία αφού μαθεύτηκε η δράση ιερέα αρνητή των εμβολίων που κυκλοφορεί θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τη δεύτερη κατά σειρά εγκύκλιο ετοιμάζει να αποστείλει σε όλους τους ιερείς της Μητρόπολης Δημητριάδος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, μετά την είδηση ότι ο ιερέας των Καναλίων, στέλνει SMS στους πιστούς με άρθρα και ειδήσεις που είναι αντίθετα με τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, καθώς και με θεωρίες συνωμοσίας.

Πώς μαθεύτηκε η δράση του

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η είδηση έγινε γνωστή από ανθρώπους του ποιμνίου του ιερέα, που ενοχλήθηκαν από την ενέργειά του αυτή, όταν μάλιστα ο ίδιος ο ιερέας, όπως επισημαίνουν, νόσησε, καθώς και η πολυμελής οικογένεια του.

Παράλληλα σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή του Δυτικού Πηλίου, έχουν καταγραφεί αρκετοί θάνατοι, τόσο ηλικιωμένων τροφίμων του Σουρλίγκειου Γηροκομείου (η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη για ποινικές ευθύνες), όσο και πολιτών.

Η ΕΡΤ επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάνιο, για να πάρει μια τηλεοπτική δήλωση, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε «η υπόθεση αφορά τα Κανάλια, αλλά δεν είναι είναι για τα κανάλια» και ενημέρωσε ότι αφενός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιερέας, αφετέρου θα εκδώσει εντός ημερών εγκύκλιο (τη δεύτερη κατά σειρά) για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Ο ιερέας στην ουσία υιοθετεί κείμενα και αναρτήσεις άλλων. Δεν πρόκειται για δική του αρθρογραφία, ωστόσο η καθημερινή διακίνηση τέτοιων άρθρων όχι μόνο δεν βοηθάει στην αυξημένη θνητότητα που καταγράφεται στην Μαγνησία, τουναντίον προκύπτουν ευθύνες για την ανεύθυνη, το λιγότερο, αν όχι επικίνδυνη στάση που υιοθετεί.