Στην αρχική του άποψη για κλίνες ΜΕΘ οι οποίες δεν διατίθενται σε ασθενείς παρά το γεγονός ότι είναι κενές επιμένει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Ειδικότερα, μιλώντας τηλεοπτικά το πρωί της Παρασκευής από την Θεσσαλονίκη επανέλαβε ότι στο πληροφοριακό σύστημα εμφανίζονται κενές κλίνες ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε πως σύμφωνα με το σύστημα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 40 κενές κλίνες ΜΕΘ και χωρίς να κάνει αυτή τη φορά αναφορά σε VIP ΜΕΘ, αναρωτήθηκε γιατί ο απλός λαός δεν βρίσκει εύκολα κρεβάτι στις εντατικές.

Αναφορικά με την κίνηση του Θάνου Πλεύρη να καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφορά «αξιόποινων πράξεων κατά του Μιχάλη Γιαννάκου και παντός υπευθύνου που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις, για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημείωσε πως «αντί να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες στο σύστημα, εγκαλούνται όσοι κάνουν τις καταγγελίες και η ΠΟΕΔΗΝ».

«Δεν μίλησα για VIP ΜΕΘ»

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννάκος ανασκεύασε εν μέρει τις δηλώσεις του καθώς τόνισε ότι δεν μίλησε για «vip κλίνες ΜΕΘ» αλλά ότι «εμφανίζονται κενές κλίνες στο σύστημα και δεν καταλαμβάνονται από διασωληνωμένους ασθενείς».

Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν πάνω από 100 ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ και δεν βρίσκουν κρεβάτι, ενώ πολλοί πεθαίνουν περιμένοντας να μπουν στην εντατική σε απλές κλίνες. «Δύο χρόνια μετά ο κοροναϊός κατατρώει 100 ανθρώπους την ημέρα. Οι νεκροθάλαμοι στα νοσοκομεία είναι φίσκα. Έχουμε εξαντλημένο προσωπικό μέχρι που καλύπτει τρύπες παντού δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες. Έχουμε 7.000 αναστολές και 2.000 συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώθηκαν» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, έσπευσε να σημειώσει πως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η εφημερία τελείωσε στις 8 το πρωί και ήταν κάπως καλύτερη. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της εφημερίας έχουν εισαχθεί 40 περιστατικά, 20 ύποπτα. Μάλιστα σημείωσε πως οι καταγγελίες κάνουν και κάτι καλό «γιατί κινούνται και τα χειρουργεία και κάποιοι ασθενείς μεταφέρονται σε θαλάμους» και σημείωσε πως «έξι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στους θαλάμους» και κάποιοι απ’αυτούς περιμένουν εδώ και μέρες ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε πως θα έπρεπε για κάθε θάνατο να διατάσσεται εισαγγελική παραγγελία για αξιόποινες πράξεις, ενώ σε αυτό το σημείο υπογράμμισε πως κάθε ασθενής που χρήζει νοσηλείας στη ΜΕΘ έχει προτεραιότητα: «Κάθε μέρα εμφανίζονται στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου πάνω από 40 κρεβάτια κενά, και το υπουργείο λέει ότι έχουμε πληρότητα 98%» και συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν 10-15 μέρες για να μπουν σε ΜΕΘ και εν τέλει χάνουν τη ζωή τους.

Τέλος, σημείωσε πως «το σύστημα διαπράττει αδικήματα και η εισαγγελία πρέπει να τα ερευνήσει» και αποκάλυψε πως «τη Δευτέρα θα καταθέσουμε αναφορά στην εισαγγελέα για να ερευνηθεί το θέμα και να βρίσκει εύκολα ΜΕΘ ο απλός λαός κι όχι να είναι σε απλούς θαλάμους δίνοντας μάχη για τη ζωή του».