Ένα εκτός πραγματικότητας σκηνικό που έλαβε χώρα στην Πιερία από αρνητές του κοροναϊού και την αυτοαποκαλούμενη «Συνταγματική Αστυνομία» φέρνει στη δημοσιότητα ο τοπικός ιστότοπος voria.gr.

Ειδικότερα, μία ομάδα πέντε ατόμων με την άνωθεν επωνυμία ή γνωστή αλλιώς ως «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», «συνέλαβε», τον διευθυντή του Γυμνασίου του Αιγινίου, ενώ δεν παρέλειψαν να τον ...παραδώσουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με την κατηγορία του... προδότη.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 07:30 το πρωί της Παρασκευής, την ώρα της προσέλευσης των παιδιών στο σχολείο. Όταν ο καθηγητής εισήλθε στο κτήριο, πέντε άτομα τον πλησίασαν και αφού τον προσέβαλαν λεκτικά, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο ΑΤ της περιοχής.

Σοκαρισμένος ο διευθυντής της σχολικής μονάδας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Συνεχίζεται η δράση τους

Αυτό το ανήκουστο στα χρονικά συμβάν έρχεται να «δέσει» με την γενικότερη δράση της εν λόγω ομάδας που δυσχεραίνει δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο, τόσο στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο, τα οποία συστεγάζονται. Μάλιστα, το γεγονός πως το σχολείο τηρεί, ως οφείλει, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν αφήνει μαθητές να εισέρχονται χωρίς μάσκα και self test στο σχολικό συγκρότημα, αποτελεί μία συνεχή αφορμή για τη συγκεκριμένη ομάδα προκειμένου να... επιδεικνύει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Ειδικότερα, οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου έλαβαν στις 24 Νοεμβρίου μέσω ενός δικαστικού επιμελητή ένα έγγραφο που σημείωνε πως τα σχολεία επιτάσσονται στο όνομα των «Αυτόχθονων Ελλήνων». Οι διοικήσεις του σχολικού συγκροτήματος αλλά και οι καθηγητές βρέθηκαν για ακόμα μία φορά προ εκπλήξεως. Συνεχώς, άλλωστε, οι συγκεκριμένες ομάδες κάνουν διαδικτυακά καλέσματα αλλά και διά ζώσης συγκεντρώσεις με σκοπό να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr υπάρχουν συνεχείς απειλές και προπηλακίσεις εναντίον καθηγητών.