Καρέ - καρέ περιγράφεται στη δικογραφία η δράση των 11 ατόμων που αυτοαποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι απήγαγαν τον γυμνασιάρχη του Αιγινείου και τον έσυραν συδηροδέσμιο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στα έγγραφα τα οποία δημοσιεύει το efimerida, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης αναφέρουν με λεπτομέρειες το περισατατικό που οδήγησε στη σύλληψη των 11 ατόμων που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες.

«Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική προανάκριση έρευνα της Υπηρεσίας μας οι αναφερόμενοι κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος, οι οποίοι διατείνονται ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι δωσίλογη και ασκεί την εξουσία έναντι των συμφερόντων του λαού και κατά συνέπεια σύμφωνα με την ερμηνεία που οι ίδιοι δίνουν έχει καταλυθεί μέρος του συντάγματος και πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία», επισημαίνεται στα σχετικά αστυνομικά έγγραφα.

Πώς έγινε η απαγωγή του γυμνασιάρχη

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης έχουν καταγράψει λεπτομερώς και τη στιγμή της επίθεσης στον γυμνασιάρχη. «Οι αναφερόμενοι περί την 7:40 ώρα της 10/12/2021 μετέβησαν με το…. Αυτοκίνητο χρώματος μπλε και το αυτοκινητο ιδιοκτησίας… στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο Πιερίας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακροπόλεως- Αιγίνιο Πιερίας και από κοινού ακινητοποίησαν, απείλησαν και συκοφάντησαν ότι παραβιάζει το Σύνταγμα τον προσερχόμενο για ανάληψη υπηρεσίας εκτέλεσης του ωρολογίου προγράμματος διευθυντή γυμνασίου», τονίζεται στα σχετικά έγγραφα. «Ακολούθως υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου οι… χειροπέδησαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς και περιάγοντάς τον σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας. Ο … παρέμενε έμπροσθεν της εισόδου- εξόδου του σχολικού συγκροτήματος μην επιτρέποντας την διέλευση μαθητών και καθηγητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή λειτουργώντας ως ομάδα, υποστηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος μην έχοντας σχετικό δικαίωμα και μην έχοντας υποβάλλει δήλωση αρνητικής κατάστασης για τον κοροναϊό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στο διαβιβαστικό που συνέταξαν προς τον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Το ραντεβού πριν από την επίθεση

Στη δικογραφία επισημαίνεται ακόμη πως ένας από τους κατηγορούμενους κατά την απολογία του επισήμανε πως όλοι οι δράστες συναντήθηκαν πριν την επίθεση στην πιάτσα ταξί στο Αιγίνιο μετά από γραπτό μήνυμα που «έλαβαν από την… προ τριημέρου».

«Σύμφωνα με τον εν λόγω κατηγορούμενο, ο σκοπός τους ήταν να μεταβούνε στο σχολείο του Αιγινίου και να αναφέρουν στον διευθυντή ότι εφόσον έγινε επίταξη του σχολείου βάσει αποφάσεων του ΣτΕ και με συγκεκριμένο χαρτί του Αστυνομικού τμήματος Πύδνας-Κολινδρού ότι είναι αναρμόδιο για την υπόθεση αυτή, με υπογραφή του διοικητή του, έπρεπε να αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές της κυβέρνησης, οι οποίες είναι παράνομες και δεν στηρίζονται σε νόμους. Επίσης, ο κατηγορούμενος… εγχείρησε στην υπηρεσίας μας, έγκληση σε βάρος των προϊσταμένων αυτής, η οποία συνυποβάλλεται με την παρούσα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στα σχετικά έγγραφα.



Πώς δρουν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως εκτιμούν οι Αρχές, οργανώθηκε η επίθεση στο Γυμνάσιο Αιγινίου από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Η ομάδα εφόδου αποτελείτο από ένα ετερόκλητο παζλ προσωπικοτήτων. Εννέα άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 40-75 ετών. Ανάμεσά τους ένας απόστρατος αξιωματικός, αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες.

Τρεις εξ αυτών έχουν τα παιδιά στους στο συγκεκριμένο σχολείο. Επικεφαλής ένας ηλικιωμένος με μπουρνούζι ο οποίος, είναι ο άνθρωπος που φέρεται στις δημοσιεύσεις να έχει στείλει έγγραφα «επίταξης» σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η γυναίκα στην σελίδα της οποίας γινόταν η ενημέρωση των «Θεματοφυλάκων» είναι ηθοποιός και χορεύτρια της περιοχής της Πέλλας. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας μαρμαροτεχνίτης, ο οποίος κατασκεύαζε μεταξύ άλλων και ταφικά μνημεία.