Ανωνυμο__1823_x_700_px___30_
Ελλάδα

Δύσκολες ώρες για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Προσβλήθηκε από μικρόβιο στη ΜΕΘ

Ο Σεβασμιώτατος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» από τις 2 Δεκεμβρίου.

Ραγδαία επιδεινώνεται η υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, ο οποίος νοσηλεύεται για 15η ημέρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς νόσησε με κοροναϊό. Ο Σεβασμιώτατος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» από τις 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ιατρικές πηγές επισημαίνουν πως ο κ. Κοσμάς κρατιέται στη ζωή με ιατρικά μηχανήματα και, δυστυχώς, έχει προσβληθεί από μικρόβιο εντός του νοσοκομείου. Οι θεράποντες ιατροί υποστηρίζουν πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται πως η αδελφή του κ. Κοσμά, η οποία επίσης είχε προσβληθεί από τη νόσο, ήταν ανεμβολίαστη και έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου.

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας βρέθηκε θετικός στον φονικό ιό στις 18 Νοεμβρίου, παραμένοντας αρχικά στην οικία του. Στη συνέχεια, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνούνταν.

Τελικά, αποφάσισε να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και διασωληνώθηκε, και στις 2 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».