Ξεκάθαρη θέση υπέρ του εμβολιασμού έναντι στον κοροναϊό πήρε για μία ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, όπου και τόνισε πως είναι «μονόδρομος» και υπογραμμίζοντας πως οι ιερείς δεν θα πρέπει να «παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους».

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ1, ο Μητροπολίτης υπογράμμισε πως «συμπληρώνονται δύο χρόνια από τότε που ο πλανήτης μαστίζεται από την πανδημία» για να συνεχίσει μιλώντας και για την προσωπική του περιπέτεια υγείας. Ο μητροπολίτης παρ’ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος νόσησε, όμως όπως και σε εκατομμύρια ανθρώπους, το εμβόλιο ήταν αυτό που του επέτρεψε να περάσει τη νόσο σαν μία απλή γρίπη.

«Βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων που είναι εμβολιασμένοι και νοσούν γιατί δεν είναι άτρωτοι από τον κοροναϊό, αλλά το περνούν με πολύ ήπια συμπτώματα. Ένας εξ αυτός ήμουν και εγώ που νόσησα ενώ είχα κάνει και τα δύο εμβόλια. Έμεινα σε καραντίνα 10 ημέρες αλλά το πέρασα σαν μία απλή γρίπη» εξήγησε ο Μητροπολίτης στην ΕΡΤ1.

«Για αυτό η εκκλησία συνιστά, από ποιμαντικό ενδιαφέρον στους πολίτες να εμβολιαστούν. Γιατί μας το λένε οι υπεύθυνοι της υγείας και το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές ότι σε θέματα υγείας θα πρέπει να ακούμε τους γιατρούς και κανέναν άλλον» συμπλήρωσε ο ίδιος.