Σοκάρει το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού στο Κερατσίνι.

Ο θάνατος της 8χρονης Όλγας ήταν μαρτυρικός και ασφυκτικός, όπως αποδεικνύεται από την ιατροδικαστική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο όταν εγκλωβίστηκε στη μεταλλική συρόμενη πόρτα εργοστασίου, βάρους ενός τόνου, στις 17 Νοεμβρίου.

Όλοι θυμόμαστε τις σοκαριστικές εικόνες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας με το κοριτσάκι να είναι σφηνωμένο επί 20 λεπτά, μέχρι να τη δει ένας υπάλληλος, αλλά και την εικόνα της να παραμένει στο έδαφος και την πόρτα να ξανακλείνει επάνω της, μετά από ώρα και τελικά το ΕΚΑΒ να καταφθάνει μετά από μια ώρα και δέκα λεπτά.

Τι έδειξε το ιατρικό πόρισμα

Η ιατροδικαστική έκθεση δίνει μια απάντηση, όσον αφορά στον χρόνο θανάτου, ο οποίος έχει σημασία για το αν θα μπορούσε μετά τον εγκλωβισμό του κοριτσιού να υπάρξει αντίδραση και να σωθεί η ζωή της.

Η έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, αναφέρει πως ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος εντός πέντε λεπτών.

Επίσης αναφέρει πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο κορμάκι της άτυχης 8χρονης.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η 8χρονη δέχθηκε δύο χτυπήματα από την πόρτα. Την ώρα που έκλεινε με δύναμη, εγκλωβίζοντάς την, παλινδρόμησε και για λίγο ανοιγόκλεισε. Το κορίτσι προσπάθησε να απεγκλωβιστεί, όμως μάταια, καθώς δέχθηκε ένα δεύτερο χτύπημα. Αυτό ήταν και το θανατηφόρο.

Κατά τη νεκροψία εντοπίστηκε ένα χτύπημα στην πλάτη, σπάσιμο πλευρών και εσωτερική αιμορραγία.

Ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης, ανέφερε: «Το χρονικό διάστημα των 5 λεπτών σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρό χρονικό διάστημα, ειδικά αν σκεφτούμε πως κάθε δευτερόλεπτο η μικρή Όλγα υπέφερε. Γιατί -όπως δήλωσε και η ιατροδικαστής επίσημα στην έκθεσή της- ήταν ένας φρικτός και βασανιστικός θάνατος».

Το βίντεο-ντοκουμέντο από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος συγκλονίζει, με τις κάμερες να καταγράφουν πως το κοριτσάκι ξεψυχά πάνω στην πόρτα και παραμένει επί ώρες εκεί, χωρίς κανείς να αντιδρά.

Ο Σπύρος Φραγκούλης, εκπρόσωπος της εταιρείας που έγινε το τραγικό συμβάν, επισήμανε: «Η εταιρεία εκφράζει για ακόμη μια φορά τη λύπη της για το τραγικό ατύχημα. Σεβόμαστε τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και τα δικαιώματα των διαδίκων και περιμένουμε την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής».

«Καθυστέρησε πάρα πολύ να προσκομιστεί στη δικογραφία η συγκεκριμένη ιατροδικαστική έκθεση, με αποτέλεσμα εγώ σήμερα να μην έχω τη δυνατότητα, ή να μειώνεται η δυνατότητά μου να διορίσω δικό μου ιατροδικαστή, για να κάνει τον δικό του έλεγχο», είπε ακόμη ο κ. Μπαρκαγιάννης.